Ellenőrizd az emailjeid ha Xapo-t használsz

spot_img

Közösségi oldalas bejegyzések alapján a magyar kriptós közösségben is akadnak olyanok, akik a Xapo pénzügyi alkalmazásán keresztül vásárolják meg és tárolják bitcoinjaikat. Nekik most mindenképpen érdemes ellenőrizniük az ide regisztrált email fiókjaikat, a szolgáltató ugyanis hamarosan olyan változások elé néz, ami őket is érintheti.

A tegnapi nap folyamán szokatlanul sok, nagy összegű kiutalást regisztráltak a Xapo-ról, melyek közül az egyik egy két ütemben lebonyolított, összesen egymilliárd dollárnyi értéket megmozgató tranzakció volt. A jelenségről a nemzetközi kriptós sajtó is beszámolt, ám a hirtelen exodust kiváltó okokról senki sem rendelkezett megfelelő információkkal.

Később kiderült, hogy az oldal több felhasználója is megkapta a fenti levelet, ami szerint a Xapo hamarosan digitális bankká alakul, ezért jogi okokból egyes országokban december 31-én felfüggeszti a szolgáltatásait. Az érintetteknek legkésőbb az év utolsó napjáig kell kiutalniuk az itt tárolt bitcoinjaikat, ezt követően ugyanis elveszíthetik az ezekhez való hozzáférésüket.

Az egyelőre nem tudjuk, hogy hazánkat is érinti-e a változás, de ha használjátok a szolgáltatást,  mindenképpen figyeljetek oda az ügyfélszolgálattól érkező üzenetekre.

Ha forintért szeretnél Bitcoint vásárolni, látogass el a Coincash oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img