Biden csapatában van egy komoly kripto barát

spot_img

Már csak néhányat kell aludni, és itt az amerikai elnökválasztás, a világ -egyelőre- vezető szuperhatalma arról dönt, hogy a következő négy év során pontosan ki vezesse az országot. Nekünk, akik kriptopénzekkel foglalkozunk természetesen az az első kérdésünk, hogy milyen hatással lehet a választás a területre. Trump álláspontját, miszerint “nem szeretem a bitcoint és a kriptopénzeket” már ismerjük, de vajon mit gondol a piacról Biden?

Biden saját bevallása szerint sohasem birtokolt bitcoint, a kampány során pedig arról is tweeteltek a marketingesei, hogy “nem is fog kérni tőlünk soha”, kissé bizarr módon mindezt az adománygyűjtésük során:

Ennek megfelelően magára az elnökra -Biden megválasztása esetén- nem feltétlenül számíthatunk, azonban az alelnökjelölt, Kamala Harris már teljesen más tészta. Ugyanis az ő csapatának egyik prominens tagja, Ryan Montoya  (borítóképünkön) korábban a Sacramento Kings NBA csapat CTO (Chief Technical Officer) pozícióját töltötte be, így többek az ő feladata volt a bitcoin elfogadás bevezetése is.

A nagy múltú kosarasok még 2014-ben döntöttek úgy, hogy a különböző ajándéktárgyakért elfogadnak bitcoint, sőt, még egy kriptopénz ATM-et is elhelyeztek az arénájukban.

Montoya beszámolója szerint azonban amikor felment közel 1500 dollárig a vezető kriptopénz az évtized közepe táján, akkor hirtelen abbamaradtak az ilyen típusú vásárlások, a rajongók inkább tartogatták a coinjaik, mintsem hogy logózott pulóvereket vegyenek belőle.

De maga Kamala Harris gondolatvilágában sem kizárt, hogy megjelenjen a bitcoin, nem feltétlenül kell tanácsadóiknak győzködniük, feltéve, hogy vannak ilyen céljaik.

Ugyanis Tim Draper ismert kriptopénz befektető Kaliforniában figyelemmel követte Harris politikai tevékenységét, a Cointelegraphnak adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint az alelnökjelölt kellően intelligens ahhoz, hogy hamar “magára szedje” a technológiát, sőt, érdemes lenne a közösségnek nyitnia számára egy tárcát.

Hogyan befolyásolja majd az amerikai elnökválasztás a piacot?

Az biztos, hogy nem a bitcoin lesz az új elnök legégetőbb feladata, bárki is költözzön be a Fehér Házba januártól. Azonban minden jel szerint a terület ütemes fejlődése nem fog egyhamar lecsengeni, ennek megfelelően előbb vagy utóbb az ovális irodában is el fog hangzani a blokklánc, coin, token, ethereum, tárca szavak valamelyike, vagy mindegyike. Esetleg magát Satoshit is magához rendelheti a régi, vagy az új elnök, ha másért nem, akkor azért, mert már a PayPal is nyit a terület felé.

Kriptopénzek az USA 2020-as elnökválasztásán

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img