A DeFi veszélyeztetheti az Ethereum jövőjét

spot_img

Az Ethereum hálózatra is veszélyesek lehetnek az egyre népszerűbbé váló decentralizált hitelező oldalak, olvasható a legnagyobb Ethereum fejlesztéssel foglalkozó cég, a Consensys negyedéves jelentésében.

A kutatás szerint a DeFi appok által kínált magas kamatok sok ETH tulajdonost csábíthatnak majd arra, hogy az Ethereum 2.0 stakelési szolgáltatása helyett a jobb megtérüléssel kecsegtető alkalmazások egyikében helyezték letétbe a tokenjeiket.

Az Ethereum 2.0 esetében az elérhető éves megtérülést a napokban 4.6 – 10.3 százalék közé becsülték a Consensys szakemberei, ami egyes esetekben alatta maradhat a más platformok által kínált hozamoknak. Ha emiatt sokan hagynák el az Ethereum hálózatot, akkor az biztonsági kockázatot jelentene a hamarosan Proof-of-Stake-re váltó blokklánc számára. A stakerek alacsony száma nem csak centralizált működéshez és egyes szereplők túlzott befolyásának növekedéséhez, de akár az egész Ethereum 2 működési zavaraihoz is vezethetne.

Az Ethereum 2.0 indulására a következő hetekben kerülhet sor. Mivel ez eleinte a stake-elésen kívül semmi másra nem kínál majd lehetőséget, és a stake-ereknek az ETH 1-re való visszatérés lehetősége nélkül le is kellene itt kötniük a tokenjeiket, egyes szakértők attól tartanak, hogy a kezdeti időszakban még csak mérsékelt lesz az érdeklődés a szolgáltatás iránt, ami sebezhetővé teheti a blokkláncot.

Egy ugyancsak a Consensys által végzett korábbi felmérés szerint idővel az Ethereum tulajdonosok 65%-a szeretne valamilyen formában részt venni a stake-elésben. Egyesek rendelkeznek is az ehhez szükséges minimum 32 Ethereummal, míg mások inkább megvárnák, amíg egy központi szolgáltató, például egy tőzsde pool-ján keresztül kevesebb ETH-el is csatlakozhatnak a folyamathoz. A megkérdezettek átlagosan 7%-os éves megtérülést remélnek a szolgáltatástól.

Ha forintért szeretnél ethereumot vásárolni, vagy többet is megtudni a DeFi világáról látogass el a Coincash oldalára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img