Az árfolyam nő, a keresések száma nem

spot_img

A terület számos indikátora között megtaláljuk vissza-visszatérő elemként a Google Trends eszközét, egészen pontosan azt, hogy miként alakul a keresések száma bizonyos kulcsszavakra, elsősorban természetesen a bitcoin kifejezésre. Megnéztük ma is, hogy mi a helyzet, az eredmény kissé meglepő, ugorjunk bele!

A globális keresések a bitcoin kulcsszóra így néznek ki:

Jól látszik, hogy az elmúlt egy év során éppen akkor volt emelkedés, amikor a bitcoin nagyot zuhant, márciusban, most, hogy hosszú évek óta nem látott emelkedésben vagyunk, szinte semmilyen változás nem látszik a vonatkozó keresések mennyiségében. Lehet, hogy majd húszezernél? Ki tudja, de menjünk tovább!

A területi eloszlás jelenleg így fest:

Nigériában kimagaslóan sok keresést indítanak a bitcoin kulcsszóra, ismét visszaköszön a tapasztalat, miszerint a nehéz gazdasági helyzetben lévő országokban növekszik az érdeklődés.

Magyarország pedig így néz ki az elmúlt év során:

De ha megnézzük a YouTube keresések számát, akkor sem látunk növekedést, ez azért érdekes, mert a mára kialakult felhasználói szokásoknak szerves része, hogy ezen a platformon keressenek oktatóanyagokat, híreket az emberek:

Végül érdemes megnéznünk a bitcoin teljes, 2008 óta tartó életútját a keresések terén, igazán beszédes:

A megjegyzés 2016-ban született, egy rendszerfrissítésről számol be.

A 2017-es árfolyamrobbanás során a keresések száma is kilőtt, most azonban ahogy -lassan, de biztosan- közeledünk az akkori csúcsárhoz, a keresések száma szinte meg sem mozdul.

Hogy mi az ok az nagy kérdés, de csak arra tudunk gondolni, hogy a bitcoin már része a köztudatnak, az újdonságértéke kissé megkopott, ennek megfelelően már jóval nagyobb ingerekre van szükség ahhoz, hogy a mainstream figyelem ismét rá irányuljon.

Ha másképp látod, mondd el egy komment formájában!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img