JP Morgan: a Bitcoin iránti érdeklődés növekszik, az aranyé stagnál

spot_img

A napokban jelent meg az az elemzés, amit az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a JP Morgan osztott meg az ügyfeleivel. Az analízis szerint a Bitcoin egyre inkább kezdi átvenni az arany helyét a befektetők portfólióiban.

Az aranyba történő befektetések ma már általában nem az érmék és a tömbök megvásárlását, hanem értékpapírok és úgynevezett arany ETF-ek megvételét jelentik. Ezek a tőzsdei termékek sok esetben kényelmesebbé teszik a befektetés folyamatát, mert tulajdonosaiknak nem kell a megvásárolt arany eredetiségének vizsgálatával, tárolásával, szállításával és őrzésével foglalkozniuk, így a vásárlás és eladás folyamata is sokkal egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik.

A JPM elemzése szerint az arany ETF-ek iránt korábban mutatott érdeklődés már hónapok óta stagnál, miközben a BTC alapú megtakarítási formák népszerűsége rohamos növekedést mutat.

Az amerikai befektetők pénze elsősorban a Grayscale befektetési alapon keresztül talál utat magának a kriptovaluták világába. Az Egyesült Államok jelenleg egyetlen legálisan működő Bitcoin alapja az év elején még csak 2 milliárd dollár értékű kriptovalutát kezelt, ami a múlt hét emelkedését követően 8.5 milliárd dollár fölé növekedett.

Az elmúlt hónapokban több intézményes befektető is nyilvánosságra hozta, hogy jelentős mennyiségű BTC-t birtokol, illetve a PayPal is bejelentette, hogy bevezeti a kriptovaluták támogatását. Jelenleg a teljes bitcoin készlet 3.87%-a van tőzsdéken jegyzett, nyilvánosan kereskedett cégek és befektetési alapok birtokában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img