Az amerikai és kanadai kriptósok nem lóghatnak meg az adóhatóság elől

Megosztom

Az éledező bika piac hajnalán nem árt észben tartanunk, hogy elért nyereségünk egy része bizony állam bácsit illeti meg. Aki megfeledkezik erről a fontos szabályról, azt évekkel később érheti kellemetlen meglepetés, amikor talán valaki más ügyeinek kapcsán, de a hatóságok látókörébe kerül.

A kanadai adóhivatal bírósági határozattal kényszerítene arra egy helyi kriptotőzsdét, hogy kiadja minden felhasználójának személyes adatait. A hivatal szerint a Coinsquare több felhasználója is pénzmosás és az offshore adóelkerülésre használta az oldalt, amiért többrendbeli nyomozást indítottak ellenük. Hogy a vádak igazak-e, vagy sem, az a végkimenetel szempontjából igazából lényegtelen. A 2013 óta működő váltó 235 000 ügyfelének pénzforgalmi adatait valószínűleg hamarosan az ottani navos nyomozók fogják összevetni az elmúlt években leadott adóbevallások számaival.

Nemrégiben az is kiderült, hogy az Egyesült Államok adóhatósága sem fogja a véletlenre bízni a dolgot. A legközelebb kitöltendő SZJA bevallás legelső kérdése így fog szólni:

“A 2020-as évben előfordult-e, hogy értékesítés, tranzakció fogadása vagy küldése, kereskedelem, csere, vagy bármilyent más tevékenység végzése során pénzügyi érdekeltségre tett szert valamilyen virtuális pénznemben?”

A kérdésre két előre megadott válasz közül lehet választani:

  • Igen.
  • Nem.

Persze vannak olyan országok is, ahol sokkal megengedőbbek a hatóságok, míg máshol a befektetők találtak ki egy különleges kódnyelvet arra, hogy lerázzák magukról az utánuk vizsgálódó állami szerveket.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel