Valóra vált a kripto hitelezők rémálma: csődöt jelentett egy magas kamatokat kínáló platform

spot_img

Miután két hete felfüggesztette a be- és kiutalásokat, a hétvégén csődöt jelentett a Cred. A jogilag szabályozott keretek között működő amerikai cég a nála elhelyezett kriptopénz letétekre kínált magas, akár 10%-ot is elérő hozamokat.

A Cred az ágazat ismertebb szolgáltatói közé tartozott, így elérhető volt több nagy platform, például az Uphold, a Huobi, és a Bitcoin.com felhasználói számára, de tagja volt a Visa Fintech startupokat támogató Fast Track programjának is.

A cég ügyfelei egyelőre még reménykedhetnek abban, hogy visszakapják a beragadt pénzüket, a Cred által kérvényezett “Chapter 11” eljárás ugyanis lényegében a csődvédelemnek felel meg, amit akkor szoktak alkalmazni, ha egy társaság még esélyt lát arra, hogy a működés és a vagyonelemek átszervezésével elkerülje a teljes fizetésképtelenséget és idővel visszafizesse a partnereinek okozott kárt.

A Cred által benyújtott dokumentumok szerint a cég jelenleg 67 millió dollárral tartozik a hitelezőinek. A vállalkozás 2018-ban, egy 26 millió dolláros ICO lebonyolítása után kezdte meg a működését.

A Coindesknek nyilatkozva a Cred képviselője azt mondta, hogy nemrégiben “szabálytalanságokat fedeztek fel a vállalat által felügyelt pénzek kezelésében”, amit nagy valószínűséggel egy belső ember idézett elő. További részleteket csak a vizsgálat lefolytatása után fognak közölni.

Az esettel kapcsolatban megszólalt a magyar fejlesztésű kamatozó tárca szolgáltatás, az Inlock alapítója is. Csabai Csaba ekként foglalta össze a gondolatait:

Ha szeretnétek többet megtudni az Inlockról, látogassatok el a csapat oldalára, vagy olvassátok el a kamatozó tárca szolgáltatásról készített bemutatónkat.

Kamat, amihez gombnyomás sem kell: Inlock újdonságok

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img