Binance B Token: hamarosan minden ismertebb kriptovaluta elérhetővé válhat az Ethereumon

spot_img

A DeFi appok és a DEX-ek népszerűségének növekedésével egyre nagyobb az igény arra, hogy ne csak az ETH, a különböző stabil coinok és a DeFi platformok saját tokenjei, hanem más kriptovaluták is elérhetővé váljanak ezeken az oldalakon.

A megoldás erre a problémára a tokenizáció, aminek első nyertese mi más lett volna, mint a Bitcoin. A WBTC, vagyis az Ethereumon kibocsátott csomagolt bitcoin rövid idő alatt a hozamvadászok kedvence lett, így ma már közel 125 000 BTC érhető el a különböző decentralizált szolgáltatások felületein.

Alighanem ez a siker motiválhatta arra a Binance-t, hogy a hatalmas érdeklődést látva más kriptopénzek tokenizálásába kezdjen. A tőzsde ma reggel jelentette be, hogy elindítja B Token termékcsaládját, ami az ismertebb kriptopénzek Ethereumon kibocsátott változatait fogja jelenteni.

A tőzsde a B Tokenek ellenértékét garantáló valós tokeneket letétbe helyezi, az ezeket jelképező Ethereumra klónozott kriptovaluták tehát 1:1 arányban fognak megfelelni a lemásolt coinoknak. A B Tokenek szabadon kiutalhatóak lesznek a váltóról minden azokat támogató szolgáltatásba, például decentralizált tőzsdére, vagy DeFi appba. A Binance rövid időn belül 30 kriptopénz B Token változatát fogja elérhetővé tenni, melyek közül az első négyet már be is jelentették. Ezek az alábbi coinok ERC20-as megfelelői lesznek:

Az egyébként néhény hónapja már elérhető BBTC jó úton halad, hogy idővel felzárkózzon a WBTC mellé. A Binance által kibocsátott tokenizált B Bitcoinból már 22 500 BTC-nek megfelelő token (~ 350 millió dollár) érhető el a különböző DeFi alkalmazásokban.

Hogy a következő hetekben érkező többi 26 B Token pontosan milyen kriptovalutákat fog jelképezni, azt a Binance egyelőre még nem jelentette be, de korábbi nyilatkozataik alapján nagy a valószínűsége, hogy ezek között ott lesz majd az XRP, az LTC, a BCH és az ONT is. Ezek megjelenése pedig aligha jelenti majd a tokenizációs folyamat végét. Nem lepődnénk meg rajta, ha a tőzsde idővel az egész kínálatát elérhetővé tenné ebben a formában.

A Binance célja, hogy a B Tokenekkel elmossa a határokat a centralizált és decentralizált tőzsdék és más pénzügyi szolgáltatások között, miközben a saját brand nevével vállal garanciát arra, hogy minden körülmények között fenntartja a letétbe helyezett coinok és a kibocsátott ERC20 tokenek közötti 1:1 arányt. A kibocsátások folyamata az ígéretek szerint teljesen nyilvános lesz, a tőzsde honlapján megadott címeken bárki ellenőrizheti majd a letétek és a forgalomba hozott B Tokenek állapotát és darabszámát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img