A Microstrategy vezetője az Apple részvételét sürgeti

spot_img

Ahogy arról mi is több ízben beszámoltunk, a Microstrategy az egyik első nagyvállalat, ami tartalékait bitcoinba fektette, már most bő százmillios nyereségben vannak a lépésnek köszönhetően. De nem ez az első fajsúlyos cég, ami meghozta a ma még kissé merésznek tűnő lépést, így tett a Jack Dorsey vezette Square is nemrég. Egyelőre még vágyálom, de akár még az is megtörténhet, hogy az Apple is követi a példát.

Bitcoinra váltotta 250 millió dolláros készpénztartalékát egy Nasdaq-on jegyzett vállalat

Legalábbis ezt szorgalmazza Dan Weiskopf portfólió menedzser, aki a Twitteren beszélt elképzeléseiről. Tény, hogy az Apple híresen nagy cash tartalékokon ül, értelemszerűen óriási előnyei lennének a piac fejlődése szempontjából, ha ennek egy részét bitcoinba fektetnék.

Nem Weiskopf az egyetlen szakember, aki kiállt az elképzelés mellett, a Goldman Sachs korábbi hedge fund menedzsere, Raoul Pal, és a MicroStrategy első embere, Michael Saylor is úgy látja, hogy a következő évek során az Apple jelentős befektetést fog eszközölni a kriptopénzbe.

De nem ez az egyetlen lépés, amire “sürgetik” a tech óriást, Saylor szerint mindemellett az iPhoneok kaphatnának egy gyári tárcát, az Apple Pay pedig integrálhatná a bitcoin vásárlást. Ezzel a két lépéssel a becslések szerint száz milliárd dollárnyi értéket teremthetnének a részvényeseiknek. Jó példa a PayPal esete is, nemrég járta körbe a szaksajtót a jelentőségteljes hír, miszerint nyitnak a terület felé.

Két hónap alatt 100 millió dolláros profitban a Bitcoinba fektető vállalat

Weiskopf szeint a saját részvényeinek kockázatos visszavásárlása helyett 10-20 milliárd dollárnyi tőkét kellene bitcoinba tennie az Apple vezetőinek, ezzel ráadásul az infláció ellen is sokat tehetnének. Elmondása szerint a bitcoint akár az inflációval szembeni eszköznek, akár egy innovatív megoldásnak, akár bármi másnak tekintjük, az Apple különleges helyzetben van ahhoz, hogy ezt eljuttassa a cég életében érintetteknek.

Ezúttal egy brit cég fektette Bitcoinba készpénztartalékait

Az mindenesetre biztos, hogy az Apple tőkeértéke jóval nagyobb, mint a bitcoiné, ennek megfelelően óriási löketet adhatna a kriptopénznek, ha mellé áll  tech óriás. Ahhoz, hogy a BTC elérje az Apple tőkeértékét bő 500%-os növekedésre lenne szüksége, nagyjából 100 000 dolláros árfolyamot elérve ezzel.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img