Van ahol már PayPalon keresztül is lehet Bitcoint vásárolni

spot_img

A PayPal egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy lehetővé fogja tenni ügyfeleinek a kriptopénzek vásárlását. A hír újabb lendületet adott az árfolyamok emelkedésének. Egy bitcoin 30 nappal ezelőtt még csak 11 400 dollárba került, ma hajnalban azonban már több, mint 16 400 dollárt ért.

A fizetési szolgáltató tegnap újabb bejelentést tett közzé a kriptovaluták támogatásával kapcsolatban. Míg októberben csak egy szűk kör számára volt kipróbálható a szolgáltatás, a lehetőséget néhány órával ezelőtt kiterjesztették és az USA összes lakosa számára elérhetővé tették. Az is kiderült, hogy az eleinte 10 000, majd 15 000 dollárban maximalizált vásárlási limitet a nagy érdeklődésre való tekintettel végül 20 000 dollárra növelték. Amint a PayPal igazgatója egy részvényeseknek szóló tájékoztatón megjegyezte:

“Óriási igény mutatkozik erre. Két-háromszor akkora, mint amire az előzetes becsléseink alapján számítottunk volna.”

Hogy a szolgáltatás mikor válhat elérhetővé a világ más részein, arról egyelőre nem nyilatkozott a vállalat, de véleményem szerint aligha fogják megvárni, hogy a kriptótól eddig ódzkodó globális, vagy lokális vetélytársaik a sikerüket látva megelőzzék őket.

Érdekesség, hogy a Bitcoin a piaci részesedését tekintve már maga mögött hagyta a PayPalt. A fizetési óriás részvényeinek összértéke ma reggel 221 milliárd dollár volt, míg a Bitcoin piaci kapitalizációja már 300 milliárd dollár fölött jár. A kriptovaluta ezzel egyébként olyan cégeket is maga mögé utasított, mint például a Coca-Cola, a Netflix és a Nike. Ha üzleti vállalkozás lenne, akkor jelenleg a Bitcoin lenne a világ 19. legnagyobb vállalata.

Assetdash

Ha a BTC-t a saját kategóriájában, vagyis más valuták ellen méretnénk meg, akkor attól függően, hogy az arany és az ezüst is részt venne-e a versengésben, jelenleg a 9. vagy 11. helyet foglalná el a világ pénzeinek rangsorában. Hogy milyen Bitcoin árfolyamnál történne változás a helyezésekben, arról az alábbi grafikon nyújt tájékoztatást.

PayPal Bitcoin: kripto is, meg nem is

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img