Bikás jelek az összpiaci indikátorokon

spot_img

Pár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a PayPal milyen erőteljes ütemben vásárolja fel a bitcoinokat: közel annyit vásárol, amennyit naponta a világon kibányásznak. Bár a PayPal csak egyetlen csatornán keresztül, a saját partnerüktől veszi a BTC-t, a vásárlási láz természetesen a spot tőzsdéken is megmutatkozik.

A növekvő érdeklődést bizonyíthatja az alábbi grafikon. A kék vonallal az látható, ahogy a spot tőzsdék a tartalékaikat feltöltik, majd kicsivel utána piacra dobják a BTC-t és a tartalék mennyisége visszaesik az előző szintre. Látható, hogy az elmúlt két hétben ez legalább négyszer megismétlődött.

forrás: @ByzGeneral

Egy eladási hullámot jó eséllyel tud előre jelezni a tőzsdére befolyó BTC mennyisége. Ezúttal az inflow grafikon nem tudott újat mutatni (csak három hónappal, ill. 20 nappal ezelőtt látható egy-egy kiugrás) és a 7, a 30 a 90 és a 180 napos inflow átlag is ugyanazon a szinten áll. Ezt a jobb oldali oszlopgrafikon szemlélteti.

Bitcoin beutalások a tőzsdékre

Philip Gradwell, a Chainalysis fő gazdasági elemzője ebből arra következtet, hogy a gyorsan törő árfolyam ellenére limitált az eladható BTC mennyiség. Ez pedig elég bikás jelzés.

Az árfolyam emelkedésének szempontjából inkább negatív, amikor a tőzsdéken tárolt BTC mennyiségére tekintünk. Ez is akkor szokott magas lenni, amikor egy eladási hullám előtt állunk és a mostani állás is erre mutat. Az elmúlt hét napban már teljesen pozitív volt a mérleg, vagyis több BTC maradt bent a tőzsdéken, mint amennyit kiutaltak.

A tőzsdéken tárolt BTC és annak változásai

Egy, a Chainalysis által kidolgozott indikátor pedig arra enged következtetni, hogy a kereslet magas a tőzsdéken elérhető kínálathoz képest.. Ez pedig remek támaszokat kínál az árfolyamnak. Ezt a kereskedési intenzitás mérőszáma, a trade intensity indikátor mutatja, ami összeveti az ajánlati könyv értékét a tőzsdére befolyó tőke értékével. Az elmúlt hét nap trade intenzitása magasan a hosszú távú átlagok felett áll.

Bitcoin trading intenzitás grafikon

Tehát nem csak az árfolyamok technikai szintjei, hanem az összpiaci és a fundamentális tényezők is a további emelkedés felé mutatnak – egyelőre. Bár a múltbéli adatokból sosem lehet biztosan megjósolni a jövőt, mi azért bizakodóak vagyunk, amíg ezek a számok tartják magukat.

/Chainalysis, @Philip Gradwell, @ByzGeneral/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img