Több százmillió ember számára mégis összejött az ATH

spot_img

Van, aki csalódva, van, aki rezzenéstelen arccal vette tudomásul a hét jelentős korrekcióját, ami azt illeti, a józan ész azok mellett áll, akik nem tulajdonítanak túlságosan nagy jelentőséget ennek az esésnek, hiszen a 2017-es rally során is 30-40%-os korrekciók sorozata szegélyezte a bikák útját. De nagyban más képest fest a bitcoin árfolyama, ha nem dollárban, hanem más valutákban gondolkodunk, bizony nem egy, nem két rekordár született a hét folyamán.

Persze nem biztos, hogy az argentin pesoban kifejezett rekordár jelentős teljesítménynek számít, hiszen a dél-amerikai ország pénze híresen jelentős inflációval kűzd, a török líra azonban mér egy érdekesebb szereplő. Venezuela szintén külön fejezet a balsikerű gazdaságok történetében, így ezt sem könyvelhetjük el különösebb teljesítményként a kriptopénz életében.

Az ábra többi szereplője, az indiai rúpia, az orosz rubel, a brazil real, és a nigériai naira sem tartozik a világ legmegbízhatóbb pénznemei közé, ám ha mindettől eltekintünk, és nyers, technokratikus szemmel vizsgáljuk az eseményeket, akkor tény és való, hogy rekordárak születtek az elmúlt napok, hetek, hónapok során. Az pedig -remélhetőleg- csak idő kérdése, hogy az amerikai dollárban kifejezetten bitcoin ár is új csúcsot állítson be.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img