Hash Ribbons: ritkán jelez, de most ismét zöldre váltott az egyik legpontosabb indikátor

spot_img

Éppen egy éve mutattuk be nektek a Hash Ribbons indikátort, ami a Bitcoin bányászat nehézségének alakulása alapján ajánl meglepően pontos beszállási pontokat a hosszabb távon gondolkodó befektetők számára. Hogy pontosan mit is mér ez az eszköz, azt az alábbi cikkünkből tudhatjátok meg.

Korábbi bejegyzésünket azért ajánlom most ismét a figyelmetekbe, mert a 2011 óta évente átlagosan csak egyszer jelző Hash Ribbons néhány nappal ezelőtt újabb vételi szignált adott. A 2017-es csúcs óta ez eddig 4 alkalommal fordult elő.

  • 2019. januárjában, nagyjából ~3500 dolláros árfolyamon
  • 2019. decemberében, nagyjából ~7000 dolláros árfolyamon
  • 2020. áprilisa és júniusa között, a koronavírus miatti összeomlást követő időszakban

Az elmúlt 10 évben az indikátor csak a medve piacok mélypontjainak közelében (piros színnel), illetve a Bitcoin felezések utáni hetekben (zöld színnel) adott vételi jelzést. Ez utóbbiak nagy pontossággal jelezték előre a következő parabolikus emelkedési szakasz kezdetét is.

A koronavírus és a váratlan márciusi összeomlás miatt, idén a szokásosnál is több nehézséggel kellett megküzdeniük a bányászoknak, a Hash Ribbons pedig ezt lekövetve egyedülálló módon három alkalommal is jelzett felénk. A harmadik szignál pénteken tűnt fel a grafikonokon, kedvező előrejelzést adva az előttünk álló évre, amiről ismert szakértők is úgy gondolják, hogy rég nem látott fellendülést hozhat a piacok számra.

Paul Tudor Jones: óriási tőzsdei növekedést jósol jövőre a milliárdos üzletember

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img