A piac kockázataira figyelmeztet a kriptopénzek egyik legfontosabb személyisége

spot_img

24 000 dollár fölé is elért a Bitcoin, miután a hét elején még csak 19 000 dolláron állt. Az új történelmi csúcs újra beindította a kriptopénz mániát, a mainstream sajtó és a hagyományos piacok befektetői is egyre többet foglalkoznak a Bitcoin-al.

A 30%-os rally és a 100 milliónyi piaci kapitalizáció emelkedés közepette az ipar legnagyobb szereplői közül elsőként Brian Armstrong figyelmeztette a publikumot: a kripto még mindig kockázatos.

„Jó érzés látni a piac beindulását és a sajtó érdeklődését, de nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy észben kell tartani, hogy a kriptopénzek újfajta, magas kockázatú pénzügyi eszközök”.

– írta a Coinbase CEO-ja és alapítója a blogján.

Emellett a kripto egy nagyon volatilis eszközosztály – tette hozzá Armstrong, – sokkal inkább mint a hagyományos pénzügyi eszközök, amikhez a legtöbb befektető hozzászokott.

„Ez azt jelenti, hogy a piacok bármelyik irányban sokkal gyorsabban elmozdulhatnak.”

Ennek igazolására elég ránéznünk az idei bitcoin grafikonra. Miután 7000 dollár körül kezdte az évet a bitcoin, márciusban, a korona pánik közepette 4000 dollár alá esett. Azután nyárra visszapattant, elérte a 10 000-et is. Októberben pedig már úton volt a történelmi csúcsa felé, amit ezen a héten ért el.

A Coinbase épp tőzsdére készül, a kérelmeket már benyújtották az USA-ban. Hogy megüssék a belépési küszöböt, egy tőkebevonásra van szükségük. Az IPO, vagyis az Initital Public Offering hamarosan indul, így nem árt, ha a Wall Street szemében Armstrong egy józan üzletembernek tűnik.

Armstrong figyelmeztetése ellenére épp eufória uralkodik a piacokon és azok is újra felfigyeltek a Bitcoin-ra, akik az előző csúcs után megégették magukat vagy feladták a dolgot. Kiváncsiak vagyunk a te véleményedre. Vásároltál mostanában? Vagy megfogadod a régi szabályt, miszerint történelmi csúcson nem vásárolsz? Írd meg nekünk kommentben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img