Roubini reméli, hogy Bidenék szigorúbbak lesznek a kriptóval

spot_img

A kriptopénzek legismertebb kritikusa, Nouriel Roubini – aki Mr. Doom néven vált ismertté, amiért megjósolta a 2008-as gazdasági válságot, azt reméli, hogy a Biden kormány keményebben fog fellépni a kriptopénzek ellen, mint a Trump kormányzat tette.

A kriptós közösség nagy része pont abban reménykedik, hogy Joe Biden és az új pénzügyminisztere segíteni fogja a szektor fejlődését. Roubini szerint pont ennek az ellenkezője történik majd – ezt fejtegette egy heves Twitter vitában, amit Jake Chervinsky-vel, egy blokklánc ügyekre szakosodott ügyvéddel folytatott.

A vita onnan indult, hogy Chervinsky élesen kritizálta a Trump kormányzat leköszönő pénzügyminiszterének, Steven Mnuchin-nak az új tervét a KYC és AML törvények szigorításával kapcsolatban.

Chervinsky abban reménykedik, hogy a pénzügyminiszteri posztra legesélyesebbnek tartott Janet Yellen máshogy fog hozzáállni a kriptopénzekhez és egy, a kriptós közösség számára kedvezőbb szabályozás irányába tereli a politikát.

Nourini erre ezt írta:

„A Biden csapatból Janet Yellen a főnököm volt a CEA-nál és biztosra veszem, hogy keményen fog harcolni az adóelkerülők ellen és ez ellen a mocsár ellen, ami folyamatosan elkerüli az AML/KYC törvényeket (célozva a kriptósokra).”

A blokkláncra szakosodott ügyvédnek címezve pedig még hozzátette:

„Te pedig térj vissza a való életbe, ahol azelőtt éltél, mielőtt a kripto ipar vezérszurkolója lettél.”

Annak ellenére, hogy Chervinsky is megkérdőjelezte a Mnuchin-féle törvények betarthatóságát, az tény, hogy a szabályozással kapcsolatos kérdések és bizonytalanságok jelentik a legfőbb visszatartó erőt a nagyobb befektetők számára. Az új Biden kormányzat döntései pedig így vagy úgy, de hatással lesznek az elég világ kriptopénz iparára.

Az ismert közgazdásznak a legújabb Bitcoin bikapiacról is megvan a véleménye. Szerinte hamarosan véget ér a hiperbolikus emelkedés és végleg kipukkad a Bitcoin lufi. A Tether bedőlése pedig elkerülhetetlen, ez pedig berántja az egész piacot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img