A Financial Times címoldalán a bitcoin menetelése

spot_img

Nagy kérdés, hogy a mainstream részévé válást, vagy a további emelkedést mennyiben segíti, ha a címlapokra kerül a bitcoin, a válasz minden bizonnyal az, hogy az adott cikk hangvételének függvénye. Az mindenesetre biztos, hogy ma egy igazán nagy múltú lap, a bő száz éves Financial Times döntött úgy, hogy kimelt helyen foglalkozik a témával. Mutatjuk a részleteket.

Azért is különösen örömteli a megjelenés, mert pont a 12. évfordulóját követi annak, hogy megjelent a Bitcoin blokklánc genezis blokkja, benne a Times vezető cikkének címével, mely beszámol a 2008-as válság utáni kormányzati bankmentő csomagról. A Financial Times anyaga nem említ lufit, a fő mondanivalója természetesen az, hogy január harmadikán újabb történelmi csúcsra jutott a kriptopénz a 34 800 elérésével.

Lufi helyett szóba került a PayPal esete, illetve az is, hogy egyre több mainstream befektető foglalkozik az eszközzel, ezért nagyban más a mostani felfutás, mint a 2017-es. A lap mostani cikke sokkal “barátibb” hangvételű, mint a korábbiak, például a tavaly novemberi, amiben a szokásos “nincs semmilyen mögöttes értéke” mantrával indítottak, hozzátéve, hogy stabilitás helyett csak volatilitást kínál a befektetőknek, illetve spekulációs lehetőséget.

Az midenesetre biztos, hogy hangvételtől függetlenül bárkinek nagy dolog ennek a médiaterméknek az első oldalán szerepelni, hiszen egy 132 éves, nagy megcsültségnek örvendő orgánumról van szó. A londoni székhelyű újságot 1883-ban alapították, különös ismertetőjegye a sárgás-rózsaszínes papír, amire nyomtatják. Azon kevés média-vállalkozások közé tartozik, akik a fizetési fallal próbálkoznak, az ő esetükben úgy tűnik eredményesen.

Mindösszesen 1 euróért kaphatunk egy négy hetes próbaverziót, majd ha úgy látjuk, ez nekünk való, akkor 37,50 eurót kell fizetnünk a digitális kiadásért, a nyomtatottért már lényegesen többet, 105,93-at, ezért, hétfőtől-vasárnapig megkapjuk, része természetesen a webes verzió elérése is a csomagnak.

Meglátjuk, ki lesza a következő, aki beszámol a bticoin fejleményeiről az biztos, hogy itthon a vezető médiatermékek szinte mindegyike reagált már, köztük az Index, a Telex, a 24.hu és számos egyéb, kisebb kiadvány egyaránt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img