A Bitcoin tulajdonosoknak is érdemes odafigyelniük a mai szenátusi választásra

Megosztom

A mai nap folyamán szenátusi választást tartanak az amerikai Georgiában, aminek eredménye a Bitcoin árfolyamára is hatással lehet.

Az amerikai szenátus a törvényhozás felsőházát jelenti. A szenátorok többségének támogatása nélkül, az új törvények bevezetése, az adózással, vagy mondjuk a nemzetközi egyezmények aláírásával kapcsolatos ügyek intézése egy lassú és kínkeserves folyamattá válik. Habár az elnök a szenátorok véleményét figyelmen kívül hagyva, akár rendeletekkel is kormányozhat, ezt érthető okokból általában igyekeznek elkerülni.

A novemberi amerikai elnökválasztást a demokrata Joe Biden nyerte, beiktatására a tervek szerint január 20-án kerülhet sor. A szenátusba eddig 48 demokrata és 50 republikánus képviselő jutott be. A mai georgiai választáson a 2 utolsó szenátor kilétéről döntenek a választók. Ha a demokraták nyernek (amire a közvéleménykutatások alapján minden esélyük meglehet), akkor 50-50 állás mellett, a szintén demokrata párti amerikai alelnök szava lesz a döntő a szenátusi szavazásokon, tehát a többség Biden támogatói közül fog kikerülni.

Mivel a párt a törvényhozás alsó házában is többséggel rendelkezik, a demokraták a mai nap folyamán teljes győzelmet arathatnak, amivel minden akadály elhárulhat az új elnök gazdasági reformjainak végrehajtása elöl. Elemzők szerint az új adminisztráció a korábbinál sokkal agresszívabb pénzügyi élénkítő csomagok bevezetésére készülhet, ami további pénznyomtatáshoz és a dollár gyengüléséhez vezethet. Ez hosszabb távon rendkívül kedvező lehet a Bitcoin (valamint az arany és az ezüst) számára.

Ezzel kapcsolatban sokat mondók azok a szavak is, amelyekkel Joe Biden néhány órával ezelőtt lezárta georgiai kampányát:

“Szavazzatok a demokratákra és mi azonnal küldünk nektek (minden amerikainak) egy 2000 dolláros csekket.”

Az amerikai dollár folyamatosan veszít az értékéből, mióta az USA jegybankja márciusban bejelentette, hogy ha kell, akár végtelen mennyiségű pénz kinyomtatásával is kész támogatni az ország gazdaságát.

Habár a bitcoin árfolyama az elmúlt 2 nap során gyengeséget mutatott, nem kizárt, hogy az exit-poll adatok érkezése és a választási eredmények publikálása a shortolók számára is okozhat majd kellemetlen meglepetéseket.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel