A Bitcoin egy csótány, amit senki sem tud elpusztítani

spot_img

Az elmúlt hónapokban több tekintélyes Wall Street-i befektető nyilatkozott arról, hogy Bitcoinba fektette vagyonának egy részét. Sokáig senki sem akart első lenni, azonban az olyan ismert nevek, mint Paul Tudor Jones vagy Stan Druckenmiller nyilatkozatai megnyitották a kapukat.

Az első fecskékhez azóta már tucatnyi nagy nevű intézmény csatlakozott, az egyik legnagyobb amerikai biztosító például 100 millió dollár értékű bitcoint vásárolt magának, a Morgan Stanley befektetési bank pedig 500 milliót tett fel a BTC sikerére. Ennek a trendnek a további gyorsulására számít a tőzsdén is jegyzett, 90 milliárd dollárnyi vagyont kezelő Pendal Group befektetési csoportjának vezetője, aki szerint a sokáig biztos befektetésnek tekintett államkötvények hamarosan minden vonzerejüket elveszíthetik.

“A tőkebefektetői világ minden ismert szereplője a bitcoint fogja éltetni és az hamarosan be fog lépni a mainstream világába. Több mint 7000 kriptovaluta létezik, a figyelmünk azonban egyetlen névre, a Bitcoinra összpontosul. Rengeteg ügyfelünk érdeklődik, hogy miként szerezhetne kitettséget benne. A legnagyobb intézmények egyelőre még kivárnak, a vagyonos magánszemélyek és hétköznapi emberek viszont egyre többet vásárolnak.”

A Pendal szakértője szerint a gazdaságélénkítő csomagokkal belengetett pénznyomtatás miatt tovább fognak csökkenni az így is szinte nullán lévő banki kamatok és az államkötvényeken elérhető nyereség is hosszú ideig nagyon alacsony szinten maradhat.

“Mivel arra számítunk, hogy a kötvénypiac szépen tetszhalott állapotba kerül, elkezdtünk azon gondolkozni , hogy ennek milyen hatása lehet majd más típusú befektetésekre. Arra jutottunk, hogy az árupiac és a kriptovaluták fognak profitálni a kialakuló helyzetből.

A Bitcoin hasonló szerepet tölthet majd be, mint az arany, de a tulajdonságai sokkal kedvezőbbek annál. A tárolása és a vele végzett tranzakciók gyorsabban és olcsóbban kivitelezhetőek, emellett ténylegesen véges készlettel rendelkezik. Eddig az arany befektetések is részét képezték az ügyfeleinkenk ajánlott csomagoknak, most viszont már a Bitcoint is bevettük ebbe a körbe.

A világ rohamosan fejlődik. Vajon 10 év múlva már nem egy digitalizált világban fogunk élni? De igen. Sőt! A járvány az élet minden területén felgyorsította ezt a folyamatot. Ebben a rendszerben a Bitcoin lesz az a csótány, amit senki sem tud majd elpusztítani.”

BlackRock: a világ legnagyobb befektetési alapjának egyik vezetője szerint a Bitcoin marad és átveheti az arany helyét

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img