MassMutual: 100 millió dollárért vásárolt bitcoint az egyik legnagyobb amerikai biztosító

spot_img

Az 1851-ben létrehozott MassMutual biztosító az Egyesült Államok 96. legnagyobb vállalata. Az intézmény több mint ötmillió ember élet- és nyugdíjbiztosítását kezeli, az általuk felügyelt vagyon nagysága meghaladja az 550 milliárd dollárt.

A cég tegnapi bejelentése szerint az általuk kezelt pénzügyi eszközök teljes méretéhez képest egy kisebb, de mégis számottevő befektetést hajtottak végre a kriptovaluta ágazatban, és aktív befektetéseik 0.5%-át, nagyjából 100 millió dollárt fordítottak bitcoin vásárlásra.

“Célunk, hogy kitettséget szerezzünk a gazdaság digitalizálódó szegmenseiben is és ezzel tovább diverzifikáljuk a portfóliónkat.”indokolta a döntést a cég képviselője.

A Mass Mutual központi irodája

A MassMutual a New York-i székhelyű NYDIG-en, egy intézményes befektetőkre specializálódott kripto brókeren a keresztül hajtotta végre a vásárlást, amiből ezt követően 5 millió dollár értékben tulajdoni részesedést is vásárolt. A NYDIG létrehozásáról és a mögötte álló Stone Ridge csoportról az alábbi cikkünkből tudhattok meg többet.

A napokban egy Nasdaqon jegyzett vállalat is bejelentette, hogy egymilliárd dollár fölé növelné a Bitcoinban szerzett kitettségeit.

Egymilliárd dolláros Bitcoin befektetésnél jár a kedvenc vállalatunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img