Sokan kritizálják az új amerikai szabályokat, de már lejárt a véleményezési időszak

spot_img

A kriptopénz ipar legnagyobb nevei, a Coinbase-től a Kraken-ig egyaránt ellenérzéseiket fejezték ki az amerikai Kincstár által benyújtott új szabályokkal kapcsolatban.

A FinCEN, vagyis a pénzügyi bűnözéssel foglalkozó szervezet által kidolgozott tervezet legmegdöbbentőbb része az, hogy a tőzsdei kiutalásoknál, a céltárca tulajdonosának személyes adatait is kötelező lenne elkérniük a tőzsdéknek. A FinCEN szerint a szigorú szabályok azért kellenek, hogy ténylegesen is kitudják irtani a kriptopénzeken keresztül végbemenő pénzügyi bűnöket.

Tárcacímhez kötnék a személyazonosságot az USA-ban

A Twitter és a Square alapítója, Jack Dorsey is felszólalt az ügyben. Szerinte a tervezet olyan rosszul van kidolgozva, hogy az amerikai felhasználók inkább külföldi váltókhoz és tőzsdékhez fognak fordulni. A FinCEN így nem fog hozzájutni a megfelelő személyes adatohoz, miközben megöli az amerikai kriptós cégek versenyképességét.

A Coinbase és a Kraken is egyaránt a túl rövid véleményezési időszakot bírálta a tervezet kapcsán. Az ünnepek előtt benyújtott tervnek csak január 4-ig adtak véleményezési lehetőséget, vagyis 15 napig, az ilyenkor szokásos 60 helyett.

A két nappal ezelőtt lejárt határidőig 6000 komment érkezett a törvénytervezet alá. Az említett kriptós vállalatok által összeírt szakmai vélemények is megjelentek, bár ahogy többen jelezték, a szokásos 60 napos véleményezési lehetőség esetén egy jobban kidolgozott kommentárt tudtak volna alkotni.

A FinCEN-nek kötelessége, hogy ezeket a kommenteket végigtanulmányozza. A Coinbase elég pesszimistán azt nyilatkozta, hogy szerintük úgy sem veszik majd komolyan az érveiket. A kommentek feldolgozása eltarthat akár hónapokig is, ezzel pedig egy kritikus időszakban kerül veszélybe az amerikai kriptopénzes ipar.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img