Profilt vált a Shapeshift, megszüntetik az ügyfélazonosító eljárást

Megosztom

A DeFi felé nyit és eltörli a kötelező ügyfélazonosítást a Shapeshift. A 2014 óta működő szolgáltatás a felhasználók saját tárcáiból teszi lehetővé, hogy tőzsdék használata nélkül válthassák át kriptopénzeiket. A fokozott biztonság magasabb jutalékok megfizetésével is járt, de a Shapeshift így is életképes maradt. Ebben alighanem nagy szerepe volt annak is, hogy az alkalmazást több ismert tárca szolgáltató, például a Trezor és a Ledger is támogatta.

A Shapeshift forgalmában 95%-os visszaesést okozott az a 2018 októberében bevezetett változtatás, ami kötelezővé tette, hogy az addig anonim módon működő pénzváltó felhasználói a személyes okmányaikkal azonosítsák magukat. Ennek meglépésére a svájci jogszabályok kötelezték a céget, ami tegnap jelentette be, hogy hamarosan visszatér a korábbi, KYC mentes működési modelljéhez.

A váltást az teszi lehetővé, hogy a Shapeshift a jövőben dex aggregátorként működik majd tovább. Ez azt jelenti, hogy ő maga már nem végez pénzváltó tevékenységet, csak lehetővé teszi, hogy felhasználói különböző DeFi alkalmazáshoz csatlakozhassanak, és az azokon hajtsák végre a kereskedési ügyleteiket. Ezek között több nagy decentralizált váltó, például a piacvezető Uniswap is ott lesz. A Shapeshift igazgatója úgy gondolja, hogy az ágazat már elé érett ahhoz, hogy ők is teljes egészében erre alapozzák a szolgáltatásaikat.

Habár kezdetekben csak az Ethereum alapú dexek lesznek elérhetőek az appon keresztül, a jövőben más blokkláncok (pl.: Polkadot, Binance Chain) DeFi kínálata is megjelenhet a választható platformok listájában. Emellett külön ígéretet is tettek arra, hogy a Bitcoin támogatását még ebben a negyedévben megvalósítják, így valószínűleg közvetlenül erre is átválthatóak lesznek a Shapeshift által kiközvetített kriptopénzek.

A Shapeshift egy darabig még hibrid modellben fog működni, tehát a KYC azonosított ügyfelei most még minden korábban támogatott coin között csereberélhetnek, ezt a funkciót azonban idővel teljesen megszüntetik. A Shapeshiftet törvények kötelezik arra, hogy a korábban azonosított ügyfeleinek adatait még néhány évig megőrizze, de ezt követően törlik őket is az adatbázisból.

A Shapeshift dex aggregátor szolgáltatása ingyenes lesz, használatáért a platform nem számol fel külön jutalékot. Bevételt a különböző DeFi appokkal kötött egyedi megállapodásaikból fognak szerezni, aminek alapját a rajtuk keresztül átirányított forgalom képzi.

A Shapeshift egyébként egy saját tokennel (FOX) és egy hűségprogrammal (Rainfall) is rendelkezik. Ez utóbbi lényege, hogy a token tulajdonosok között folyamatosan kisorsolják az általuk beszedett jutalékok egy részét. Minél több FOXxal rendelkezik valaki, annál nagyobb esélye lehet megnyerni a lottót. A programban jelenleg 17 000 felhasználó vesz részt, akik közül az elmúlt 30 napban 2300 szerencsés osztozhatott a 36 500 dolláros díjalapon.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel