Szép lassan kiderül, hogy kik és mennyiért vásároltak az elmúlt hónapokban

spot_img

Bár még alig kezdődött el az idei év, máris több nagy összegű Bitcoin vásárlásról érkeztek hozzánk beszámolók. Az egyikről a legnagyobb amerikai tőzsde, a Coinbase számolt be. Amint fogalmaznak, a One River befektetési alap rajtuk keresztül hajtotta végre “a történelem egyik legnagyobb értékű bitcoin vásárlását.”

Habár posztjukban pontos összeget nem említenek, azt elárulták, hogy a teljes tranzakció végrehajtása 5 napot vett igénybe, ami alatt a One River rengeteg kisebb vásárlási megbízást hajtott végre a Coinbase felületén. Egy elemző ennek kapcsán meg is vizsgálta a tőzsde által használt tárca címeket és megállapította, hogy az év első napjaiban minden korábbi csúcsot megdöntött az oldalról kiáramló bitcoin mennyisége.

Csak január 2-án 55 000 BTC (~175 millió dollár) hagyta el az oldalt, aminek nagy része valószínűleg a One River által felvásárolt mennyiség lehetett.

De nem aprózta el kripto piaci belépőjét a New York-i székhelyű Skybridge sem. Az alapkezelő keddi közleménye szerint novemberben és decemberben 335 millió dollárnyi bitcoint vásároltak, 310 milliót az ügyfeleik, 25-öt pedig a saját maguk számára. A cég vezetője szerint a világ országai pénznyomtatással próbálnak majd életet lehelni a gazdaságba, ami a valuták elértéktelenedéséhez fog vezetni. Ez kedvező lesz a Bitcoin számára, aminek minden esélye meglehet arra is, hogy az arany vetélytársává váljon. A vezető az idei év végére már 100 000, több évre előre tekintve pedig 500 000 dolláros árfolyamot jósolt a BTC-nek.

A napokban a legnagyobb amerikai bank, a JP Morgan elemzői is 146 000 dolláros bitcoin árfolyamot határoztak meg lehetséges csúcspontként.

A Citibank ügyvezető igazgatója szerint a Bitcoin árfolyama jövő karácsonyig 300 000 dollár fölé fog emelkedni

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img