Market cap: 1 000 000 000 000 USD

Megosztom

2020 jó év volt a kriptopénzek piacán, a medvék hiába próbálták többször is maguk alá gyűrni a bikákat, azok sosem adták meg magukat, mindig voltak olyan kritikus szintek, mint például a tízezer, amiket (többnyire) tartani tudtunk. De a nagy kitörés valahogy mégsem sikerült, egészen őszig, majd december második felében begyulladtak a rakéták. Először 20 000, majd 25 000 lett a bitcoin, az új év második napján pedig már 30 000. Ma reggel már a 40 000-hez araszoltunk, legalábbis 37 000 felett is jártunk. Mindeközben a piac teljes értéke is történelmi csúcsra ért, ez a határérték azonban fontosabb, mint bármely másik.

A teljes kriptopénz piac kapitalizációja, tőkeértéke, az angolban bevett szóhasználat szerint market cap-je cikkünk születésekor 1003,86 milliárd dollár.

Ez azért különösen fontos, mert hosszú évek óta megy a találgatás, pontosabban az összeméregetés, hogy vajon mikor közelíthetünk meg olyan eszközöket, mint például a jelenleg nagyjából kilencezer milliárd dollár összértékű arany, vagy akár a közel hétszáz milliárd dollár értékű Tesla, más óriásvállalatok.

Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Tencent, Tesla, Alibaba, Bitcoin

Ez most már megtörtént, bár eddig is összemérhető volt a kriptopénzek teljes piaca például a hatszázötven milliárdos Alibaba Group-al, most azonban számos fontos, nagy szepelőt megelőztünk, bekerült a terület a legnagyobbak krémjébe, vagy ha úgy tetszik az elit elitjébe. A Facebook bődületes értékelése szerint jelenleg több mint hétszáz milliárd dollárt ér, a kriptopénz piac már csak mosolyog a kistestvéren.

Persze csak a következő jelentősebb korrekcióig.

Persze előttünk jár még az Apple (2 226 640 998 930 USD), a Microsoft (1 649 549 010 516 USD), az Amazon (1 615 754 212 032 USD), a Google üzemeltetője, az Alphabet (1 177 119 167 136 USD), de ha így haladunk tovább, akkor hamarosan ezeket a vállalatokat is magunk mögött tudhatjuk.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel