Az anonim funkciók bevezetése veszélyeztheti a Litecoin tőzsdei jelenlétét

Megosztom

Korábban már is olvashattatok arról, hogy hamarosan a Litecoinra is megérkezhet egy anonim utalásokat lehetővé tevő funkció. Az ehhez szükséges technológia a Mimblewimble protokollon alapul, aminek egyik képviselője, a GRIN a napokban eltávolításra került a Bittrex kínálatából.

Habár a seattlei tőzsde a 2017-es bika piac egyik meghatározó szereplője volt, alacsony forgalma miatt ma már nem sok vizet zavar. Néhány napja azonban ismét a híroldalak címlapjára kerültek, miután üzemeltetői bejelentették, hogy több privacy coint is eltávolítanak a kínálatukból.

A Bittrex ezzel a lépéssel búcsút intett a Dash, Monero, Zcash triónak, valamint a már fent említett Grinnek is. A delistázásra egy nappal azután került sor, hogy a tőzsdefelügyelet által vizsgált XRP eltávolítását is bejelentették, így sokakban felmerült, hogy ezeket a coinokat is jogi okokból szedhetik le a tőzsdéről. A Bittrex nem indokolta meg a döntését, az ehhez kapcsolódó blogbejegyzésükben is csak annyi szerepel, hogy a coinokat még 30 napig lehet kiutalni az oldalról, de fenntartják a jogot arra, hogy ezt az időszakot bármikor lerövidítsék.

Dél-Koreábanés Japánban már történtek hasonló intézkedésekről, ahol törvények kötelezték a váltókat az anonim tranzakciókat lehetővé tevő coinok eltávolítására, a Bittrex azonban az első nyugati és amerikai tőzsdeként tette meg ugyanezt, ami sokakban felvetette a kérdést, hogy vajon lehet-e folytatása a dolognak és vajon más nagy tőzsdék is követhetik-e majd a példájukat?

És ezzel el is jutottunk a Litecoinhoz. Habár az általuk bevezetni kívánt privacy fejlesztés opcionális lenne, tehát a felhasználóknak külön be kellene állítaniuk, hogy tranzakcióik követhetetlenek lehessenek, ugyanez igaz a DASH és a ZEC esetében is, amiket ettől függetlenül most eltűntetnek a Bittrexről. A Mimblewimble integrációját a Litecoin közösség alapvetően egy pozitív előrelépésnek tekintené, ám meglehet, hogy ezért később komoly árat kell fizetnie az LTC tulajdonosoknak. Ha a tőzsdék jogilag kockázatosnak ítélik egy anonimitást lehetővé tevő coin jelenlétét az oldalukon, valószínűleg nem fognak habozni, hogy eltávolítsák azt a kínálatukból.

A Mimblewimble Litecoinra való átültetése jelenleg még a fejlesztés stádiumában áll, ám annak végső bevezetése előtt a fenti szempontot is mérlegelnie kell a Litecoin Alapítványnak.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel