Kim Dotcom a Bitcoin Cash fedélzetén

spot_img

Bár az elmúlt években kissé megfakult a hírneve, bizonyára sokan emlékeznek még a Mega Upload néven ismertté vált filemegosztó platformra, évekig nézhettünk újabbnál újabb filmeket a segítségével. Az alapító az egyre szorosabb hatósági figyelem elől Új-Zélandra “utazott”, ahol ismét bajba került. Kim Dotcom most a Bitcoin Cash munkáját segítené.

A kétségtelenül nagy tehetségű, ám kissé laza etikai érzékkel megáldott Dotcom Németországban született, bármilyen meglepő nem ez a polgári neve, valójában Schulz néven látta meg a napvilágot. Saját bevallása szerint amikor az iskolában megkérdezték, hogy ki mivel szeretne foglalkozni felnőttként, akkor a klasszikus “tűzoltó-rendőr-orvos” körök mellett ő a “milliárdos” választ adta.

A VICE remek dokumentumfilmje Dotcom aucklandi házi őrizetéről, annak előzményeiről.

Több sikertelen próbálkozását komoly sikerek követtek, ezek közül az egyik legfontosabb a Mega Upload, ami bezáratása után Mega néven próbált újraindulni, ám egy-két évvel később ezzel a vállalkozásával is megszakította a kapcsolatot. De visszatérve a kriptopénzekre, Dotcom úgy gondolja, hogy a BCH egy alulértékelt projekt, ezt a tranzakciószámra alapozza.

Nem csupán azzal siet a kriptopénz segítségére, hogy fejlesztőket toboroz, akiknek ő finanszírozza a munkáját, hanem a hamarosan induló új vállalkozása, a K.im is elfogadja majd a coint.

A Bitcoin.com-nak adott interjújában a híres online kalóz arról is beszámolt, hogy a Bitcoin Cash a Bitcoin tranzakció mennyiségének 10%-át bonyolítja, ehhez képest mindössze 1%-a a market cap-je a nagy elődhöz viszonyítva. Véleménye szerint ráadásul a tranzakciós díjak alacsonyabbak, ez is a BCH mellett szól.

Az biztos, hogy a BCH pártolása előtt a K.im egy másik, KIM néven, a Bitfinex-el együttműködésben indítandó kriptopénzben gondolkodott, ez azonban a kriptopénztőzsde kihátrálása miatt nem valósult meg. Az mindenesetre biztos, hogy a még zenei producerkedéssel is próbálkozó német adhat némi löketet a kriptopénznek, hiszen bár meglehetősen visszás, de mindig is nagy port felvert projekteken dolgozott. Végül hallgassuk meg a “Good Life” című számát:

Illetve azt is hozzá kell tennünk, hogy elmúlt években egy kissé mintha lelassult volna az amúgy meglehetős hatékonyságáról ismert vállalkozó, hiszen a K.im 2017 óta áll fejlesztés alatt, a legújabb értesülések szerint 2021 első negyedévének végén indulhat útjára. Tartalom montetizálással fog foglalkozni, hogy ez mit jelent, azt mindenki ítélje meg maga.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img