A HSBC betiltotta a kriptós tranzakciókat

Megosztom

A jövőben nem fogja végrehajtani a kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciókat a HSBC, így a Nagy Britanniában a legnagyobb, a világon pedig a 6. legnagyobb pénzintézetnek számító bank ügyfelei már nem lesznek képesek sem a kriptovaluták vásárlására, sem az ezekkel elért profitjuk saját számlájukra történő kiutalására. A döntés célja, hogy ezzel védjék meg az emberek pénzét a “veszélyesnek és visszaélésekre használt” digitális eszközöktől.

A hírre reagálva több szakértő is megjegyezte, hogy emiatt a bank számos ügyfele választhat majd más pénzintézetet magának. Volt, aki azt is megjegyezte, hogy álszentnek tartja a HSBC hozzáállását, ugyanis már számos alkalommal kiderült, hogy ha tehetik, a nagyobb haszon reményében ők is megpróbálják kijátszani a törvényeket. Zavaros ügyeik egyikéről nemrégiben egy dokumentumfilm is készült, ami szerint a HSBC egy mexikói drogkartell közel egymilliárd dolláros vagyonának kezelésében segédkezett

Tegnap egyébként az európai központi bank vezetője is szigorításra szólított fel. Christine Lagarde szerint a bitcoint “elitélhető pénzmosási tevékenységekre használják fel és ezért működése koordinált hatósági megfigyelést igényel”.

A mondat a Reuters hírügynökség tegnapi online konferenciáján hangzott el és habár már volt példa rá, hogy a BTC árfolyama megroggyanjon egy befolyásos tisztviselő hasonló kijelentéseire, tegnap semmi ilyesmi nem történt sőt, az árfolyama tegnap több, mint 10%-kal erősödött.

A tiltások és tervezett szigorítások ellenére, a nagybefektetők továbbra is napról napra nagyobb összegekkel fogadnak a bitcoin jövőjére.

Morgan Stanley: 500 millió dolláros fogadás a bitcoinra

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel