Bitcoinnal finanszírozhatták a Capitolium ostromát?

Megosztom

Az elmúlt évek során többször is előkerült a narratíva, miszerint a bitcoin a bűnözők pénze, annak ellenére, hogy mára már rengeteget tanultak a bűnüldöző szervek a területről, még mindig előfordulnak bűnügyek, amik során szerepet kapnak kriptopénzek. Az azonban ritka, hogy egy világraszóló botrány kapcsán is felmerül a bitcoin szó, most a Capitolium megrohamozásáról mondják, hogy részese lehetett egy Európából indult tranzakció-sorozat.

A Reuters számolt be azokról az utalásokról, amik mind Franciaországból indultak, 22 különböző tárca volt a céljuk, bő 500 000 dollár értékben. Az információk forrása a Chainalysis elemzőközpont, azért van jelentősége a dolognak, mert mind a 22 tárca szélsőjobboldali aktivistákhoz kötődik, az időpont pedig az óriási vihart kavart ostrom előtti.

Europol: a kiberbűnözők igen, a terroristák nem használják a Bitcoint

Egészen pontosan december nyolcadikán indultak útjukra a coinok, mind a 28,15. A feladó pedig egy azóta elhunyt programozó volt, az egyik legjelentősebb összeg, bő 13 BTC (nagyjából 250 000 dollár) kedvezményezettje Nick Fuentes, ezt a szőlsőjobbos aktivistát például nemrég véglegesen felfüggesztette a YouTube.

Az természetesen nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a nemrég történt, botrányos washingtoni események bitocinból voltak finanszírozva, az azonban biztos, hogy -mint minden területen- a politikai aktivisták világában nagy jelentősége van a tőkének. Ha adott a tőke, akkor rendelkezésre áll az idő, az eszközök, munkatársak is ahhoz, hogy a kívánt irányba “tolhassák” az aktivisták a folyamatokat.

A beszámolók szerint Trump elnök tüzelő beszéde volt az utolsó csepp, nem sokkal azt követően indult el a tömeg a mind történelmi, mind gyakorlati jelentőségű épülethez, az összecsapásoknak több halálos áldozata is lett. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a jövőben nem kerül elő a bitcoin ilyen esetekben, semmilyen politikai természetű ügyben sem.

RAND: A terroristák kedvence a készpénz, nem a kripto

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel