Hoskinson szerint csak egyetlen ember lehet Satoshi

spot_img

A Cardano (ADA) alapítója egy pár nappal ezelőtti AMA videójában arról beszélt, hogy a leírások alapján egyetlen emberre szűkítette azoknak a listáját, akik a rejtélyes Satoshi Nakamoto mögött állhatnak. Ez az egy ember pedig nem más, mint Adam Back.

“Úgy gondolom, hogy alapvetően nem számít, hogy ki volt Satoshi. De valószínűleg Adam Back az. Szerintem az Occam borotvája elv érvényesül, ha megnézed az összes bizonyítékot. Vagyis a legvalószínűbb és legegyszerűbb válasz a helyes: nincs misztikum vagy mágia, rá csak egyszerűen illik a leírás.”

Az Occam borotvája tétel egy középkori ferences rendi szerzetesről kapta a nevét: Ockham kimondta, hogy egy jelenség magyarázatához azt az elméletet érdemes elfogadnunk, ami a legkevesebb feltételezést tartalmazza és a legegyszerűbb választ kínálja. Charles Hoskinson ez alapján így folytatta:

“Valaki olyat keresünk, aki 40-50 éves és 2008-ban megcsinálhatta a BItcoint. Ez ráillik Adam-re. Angol oktatás és angolos nyelvezet, a megfelelő informatikai háttér, pontosan azokkal a képességekkel, amik ehhez kellenek.”

Adam Back

De kicsoda Adam Back? Ma már a Blockstream nevű blokklánccal kapcsolatos technológiai céget vezeti, de a 90-es években a cyberpunk közösség ismert alakja volt. Szakterülete a kriptográfia, sőt, úttörő szerepet játszott az első virtuális valuta, a Hashcash kifejlesztésében, még 1997-ben. Az abban használt proof-of-work technológiát ma is használják a blokkláncok. Továbbá a Bitcoin whitepaper is név szerint említi az ő kutatásait – ezt pedig kevesen mondhatják el magukról. A kriptós közösségben még mindig aktív és Twittere alapján a piacokon is.

“De ha meggyőző mennyiségű bizonyítékunk is volna arra, hogy ő az, Satoshi mostanra egy ikonná változott. Már fizikailag lehetetlen, hogy bárki Satoshi legyen, mert mindig lesz egy csoport, aki ezt nem fogja elhinni és imposztornak fogják nevezni. Satoshi ikonja szinte érinthetetlen lett, most már senki nem vállalhatja fel, hogy ő az. de a valóságban valószínűleg Adam Back az.”

– fejezte be a Cardano alapítója.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img