A legnagyobb egyetemek is bitcoinba fektethették a megtakarításaik egy részét

Megosztom

Több rangos egyetem is bitcoinba fektethette megtakarításainak egy részét. Belső forrásokból származó információk alapján, a Harvard befektetési alapja által kezelt 40 milliárd dollár, illetve a Yale alapítványa által felügyelt 30 milliárd dollár egy része is a vezető kriptovalutában lehet lekötve.

Arról már 2018-ban is tudni lehetett, hogy ezek a szervezetek érdeklődnek a terület iránt és kockázati befektetőként különböző kriptós startup vállalkozásokban rendelkeznek tulajdonrésszel. A most megszólaló források ugyanakkor azt állítják, hogy az elmúlt másfél évben ennél sokkal közvetlenebbé vált az oktatási intézmények érdeklődése.

“Igaz, hogy a többségük csak tavaly lépett be a piacra, de vannak, akik már 2019 óta vásárolnak maguknak a Coinbase-en keresztül. Mivel az utóbbi időben az árfolyam jelentős emelkedésen ment keresztül, már mind szép hozamokon ücsöröghetnek. Úgy vélem, hogy valamikor az idei év folyamán nyilvánosan is nyilatkozni fognak ezekről a befektetéseikről.”

Noha a Coinbase a 2020-as üzleti jelentésében maga is említést tesz arról, hogy a nagyobb ügyfelei között megtalálhatóak különböző egyetemek is, ezeket nem említi meg név szerint az összefoglaló. A kiszivárgott hírekkel kapcsolatban a Coindesk megkereste az érintetteket is, de ők nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Habár reflexből ma még sok szkeptikus hajlamos úgy nyilatkozni, hogy a bitcoin csak a bűnözők, a terroristák és a pénzmosók játékszere, de a világ neves pénzügyi (és valószínűleg most már oktatási) intézményeinek csatlakozásával ez az álláspont szépen lassan kikophat a közbeszédből. Nem számít, hogy ha valaki a hagyományos pénzügyi rendszer híve és elítéli a bitcoint, ha a gyermekét a legjobb felsőfokú képesítésben akarja részesíteni, akkor az ezért fizetett tandíjból az általa választott egyetem (egy szimbolikus fuck you keretében) bitcoint fog vásárolni.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel