Köszönjük, hogy nálunk vásárolt!

spot_img

Ma hajnalban ismét kellemes meglepetésben lehetett részem, miután egy újabb airdrop kedvezményezettjeként 1000 dollár értékű POOL token landolt a tárcámban. A PoolTogether alkalmazásról másfél évvel ezelőtt írtam rövid ismertetőt, de a korai felhasználóként, akkor csak úgy kiváncsiságból beutalt 20 dolláromat most ezzel az összeggel honorálták a fejlesztők.

Az elmúlt hónapokban több másik platformtól is kaptam már hasonló jutalmakat, így kivehettem a részem az Uniswap őszi és az 1Inch év elején végrehajtott akcióiból is.

Az airdroppok célja, hogy a kiosztott tokenek révén minél több embert megpróbáljanak érdekeltté tenni egy projekt jövőjében. Ami igazán egyedivé teszi ezeket az akciókat, hogy a kriptopénzek megjelenése előtt még sohasem volt példa arra, hogy egy termék jövőbeli értékében szerezhető részesedéssel próbálják meg megszólítani a végfelhasználót.

20 évvel ezelőtt mindenki őrültnek gondolta volna a Google vagy a Facebook alapítóit, ha azok ajándék vállalati részvényekkel jutalamzták volna meg azokat, akik az ő oldalaikon kerestek rá valamire, vagy adták hozzá barátaikat az ismerőseik listájához. Ha mégis megtették volna, akkor korai felhasználóik mostanra akár már akár több tíz, vagy százezer dollárokat érő részvénycsomagokon üldögélhetnének.

Egy Google részvény ma 2100 dollárt ér

Ennek kivitelezése akkoriban még nyilván technikai akadályokba is ütközött volna, ám ez a lényegen nem változtat. Más technológiákhoz hasonlóan, a kripto is szépen lassan kezdi átformálni a világunkat. Sok minden, amit korábban lehetetlennek hittünk, ma már egy gombnyomással kivitelezhető

Úgy vélem, hogy a jövőben Pooltogether és az Uniswap példáját még számos más platform is követhet, Érdemes tehát élni a technológia adta előnyökkel és tenni egy próbát az újdonságokkal, mert sohasem tudhatjuk, hogy melyikük révén ébredhetünk majd valami nagy meglepetésre.

Néhány platform, melyeknél nem lepődnék meg, ha egyszer airdroppal jutalmaznák meg a felhasználóikat: Metamask (a beépített Swap funkció használatához kötve), Opyn, OpenSea, DyDx.

Ha szeretnél még több hírrel és elemzéssel találkozni, kövess minket a YouTube-on és a Discordon is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img