Olcsóbb Uniswap alternatíva: így válts a PancakeSwap-on

spot_img

Tegnap a Pancakeswap nevű DeFi tőzsde legyőzte az Uniswap-ot, ami a 24 órás kereskedési volument illeti és átvette az első helyet a DeFi-k között. Az Uniswap több, mint egy éves uralma a végéhez közeledik: az Ethereum lánc már csak óriási utalási költség mellett tudja elvégezni a transzfereket; a tőke pedig az Ethereum hálózatról a Binance Smart Chain-re áramlik.

Az altcoin láz kellős közepén, amikor a spekulánsok a következő „100X-et” keresik, nem sokan engedhetik meg maguknak a 40-80 dolláros átutalási költségeket. A Binance Smart Chain (BSC) gyorsabban és fillérekért képes elvégezni ugyanezt. A Binance Smart Chain-en futó Pancakeswap tőzsdén pedig te is belenyúlhatsz a shitcoin kaszinó kellős közepébe.

A következőben azt mutatjuk meg, hogy mit kell beállítanod, hogy a Pancakeswap-on váltani tudj.

Figyelem! A shitcoinok kifejezetten kockázatos eszközök, csak annyi pénzt kockáztass, aminek elvesztése nem okoz gondot a mindennapi életedben.

Amire szükséged lesz a váltáshoz:

MetaMask tárca vagy TrustWallet, Binance Chain Wallet, MathWallet, Tokenpocket, WalletConnect. Ha ezek közül használsz egy tárcát, az is jó lesz, itt MetaMask-on mutatjuk meg a váltás menetét.

Erre azért van szükséged, hogy a váltást lehetővé tevő okos szerződéshez tudj csatlakozni.

Kezdjük:

Ha még nincs MetaMask-od, töltsd le, készíts vele egy tárcát és készíts be rá egy kis pénzt. A MetaMask használata akkor jelenthet hátrányt, ha most akarod először használni: mivel ez egy Ethereum tárca, ha utalni akarsz, akkor egyszer mindenképp ki kell fizetned a magas utalási költséget. Binance Chain Wallet-re tudsz BSC-n működő coinokat is utalni, így az olcsóbb lehet számodra.

Ha már vannak a MetaMask-on tokeneid, ideje azokat átváltani BSC-n futó tokenekre. Ehhez először be kell állítani, hogy a BSC Mainnet-et is kezelje a tárca (alapból az Ethereum Mainnet-el dolgozik).

  • Kattints felül az “Ethereum Mainnet” lenyíló listába, majd a “Custom PRC”-re.
  • Töltsd ki az űrlapot az alábbi adatokkal:
    • Network Name: Smart Chain
    • New RPC URL: https://bsc-dataseed.binance.org/
    • ChainID: 56
    • Symbol: BNB
    • Block Explorer URL: https://bscscan.com

Ha rákattintasz a Save-re, meg is vagy. A tárca ablak felső részén váltogathatsz az Ethereum Mainnet és a BSC hálózat (“Smart Chain”) között.

A tárcád ezentúl BNB-t jelenít meg az ETH  helyett, bár az ETH logója megmarad.

Ha elakadnál, a Binance-en vagy egy ennél részletesebb ismertető.

A tárcád most már kezeli a BSC Mainnet-et, de még üres. A pénzed továbbra is az Ethereum mainnet-en van. Ideje átmozgatni azt.

Ezt legegyszerűbben a Binance Bridge-en teheted meg. A “híd” a két blokklánc hálózat közti hidat jelenti.Győződj meg róla, hogy a két négyzet közül az elsőben az van kiválasztva, amelyik hálózatról szeretnél váltani. A másikban pedig a Binance Smart Chain Network legyen.

Válaszd ki, hogy melyik tokenekedet szeretnéd átváltani. Csatlakoztasd a tárcádat.

Váltás után a tárcában tudod ellenőrizni, hogy az Ethereum Mainnetről eltűnt, a Smart Chain-re pedig megérkezett az adott token.

Most már a tárcád a BSC-vel megy és még BSC-n futó kriptopénzek is vannak nálad, ezekkel már lehet váltani.

Menj fel a pancakeswap.finance-re, vagyis a PancakeSwap tőzsdére.

A jobb felső sarokban menj a “Connect” gombra, csatlakoztasd a MetaMask tárcád. Ha mindent jól csináltál, a tárcacímed megjelenik ugyanott.

Váltani a bal oldali menüből a “Trade / Exchange”-re kattintva tudsz. Győződj meg róla, hogy a MetaMask-on átváltottál Smart Chain-re, akkor kiírja az adott kriptopénz maximálisan átváltható értékét.

Állítsd be, hogy mit váltanál mire.

Kattints a Swap gombra, majd erősítsd meg a felugró MetaMask ablakban a váltást. Figyelj az utalási költségre. Kész is vagy.

A fenti példában én BRY-t vettem BNB-ért. Mivel a BRY már benne volt a listában, sok dolgom nem volt ezzel.

Számtalan olyan token van, ami viszont nincs listázva alapból a PancakeSwap-on. Ebben az esetben hivatalos forrásból érdemes egy buy linket szerezni. Ez az összes BSC shitcoinnál fel van tüntetve, hiszen mindenki azt szeretné, ha minél többen vásárolnának az adott coinból. Ha erre kattintasz, a tőzsde értesít róla, hogy ez lehet átverés is (sok esetben tényleg az, vigyázz!) és arra, hogy nem biztos, hogy meglesz a megfelelő likviditás ahhoz, hogy eladd azokat. Ez mind igaz; ha úgy látod jónak, akkor fogadd el és onnantól kezdve válthatsz az adott coinra.

  • Figyelem! BSC láncon működő coinokat csak BSC kompatibilis címre küldj! A Binance Bridge-t bármikor használhatod, hogy mozgasd a pénzt a láncok között.
  • Ha a MetaMask-on nem látod a tokenedet, ne felejtsd el hozzáadni azt a tárcához az “Add Token” gombbal. A szerződés száma leolvasható a token CMC vagy Coingecko profilján, vagy a hivatalos oldalon.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img