Megéri figyelemmel kísérni az okos blokkláncokon induló DeFi alkalmazások fejlődését

spot_img

Másfél hete írtunk arról, hogy a BNB a Binance Smart Chain DeFi ökoszisztémájának köszönhetően megnyolcszorozta az értékét és februárban a harmadik legnagyobb kriptopénzzé vált. Helyét az elmúlt napokban a Cardano vette át, ami hamarosan szintén elindítja a saját, okos szerződések kezelésére alkalmas platformját.

A Binance Smart Chain felemelkedése előre vetítheti, hogy mi várhat ránk a következő időszakban. Az Ethereum lassú és drága utalásai miatt nagy volt az igény egy új platformra, ahol az emberek megfizethető áron vehetik igénybe a decentralizált pénzügyi alkalmazások szolgáltatásait. De vajon ez lenne a végjáték? Van az Ethereum, meg a Binance Chain és ennyi? Valószínűleg nem.

Lesznek más ‘okos láncok’ is, amelyek még gyorsabban és még olcsóbban tudják majd végrehajtani azt, amire a két nagy előd képes volt. A Cardano mellett például egy másik ismertebb és több millió felhasználóval rendelkező platform, a Crypto.com is márciusban fog elkészülni a saját, okos szerződések kezelésére is alkalmas platformjával.

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy mind a két hálózaton ki fognak épülni az Ethereumra és Binance Chainre is jellemző DeFi ökoszisztémák, így aki odafigyel ezek fejlődésére, az már korán beszállhat az igéretesebb fejlesztésekbe. Aki sajnálja, hogy lemaradt az Uniswapról, a YFI-ról, vagy a Pancakeswapról, egy kis kutatómunkával már azelőtt rábukkanhat majd a Cardano és a Crypto.com (vagy más hálózatok) vezető DeFi appjaira, hogy azok exponenciális emelkedésbe kezdenének.

A BNB értéke néhány hét alatt a nyolcszorosára növekedett, a rajta futó nagyobb DeFi coinok tulajdonosai viszont ugyanezen idő alatt akár 20-30-szoros emelkedésnek is örülhettek. Nincs szükség tehát óriási kezdőtőkére sem  ahhoz, hogy valaki szép profitot érhessen el, ha nyitott szemmel jár és kihasználja a kínálkozó lehetőségeket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img