A kibányászott LTC 80%-át vette meg a Grayscale

spot_img

Korábban mi is többször beszámoltunk már a Grayscale befektetési alapról, ez az eddigi legismertebb társaság, kifejezett kriptopénz fókusszál. Óriási bitcoin készletek felett rendelkeznek, ám viszonylag kevesen tudják, hogy a digitáis aranynak is tartott bitcoint mellett az “ezüstnek” titulált litecoin is izgalmas számukra. Az elmúlt hónapban kibányászott mennyiségnek például a 80%-át vásárolták most meg.

Ez mintegy 174 000 LTC-t jelent, igazán szép mennyiség, különösképp annak fényében, hogy a mostani bull run során már 220 dollár tájékán is járt a kriptopénz. Sőt, a 2017-es felívelés egy pontján még a 400 dolláros tartomány is elérkezett a litecoin számára, így talán joggal számíthat arra a piac, egyben a Grayscale is, hogy a jelen árfolyamról duplázhat 2021 során.

Az mindenesetre biztos, hogy az eddigi Grayscale készletek így néznek ki:

A bő 655 000 bitcoin bődületes összeg, de igazán tekintélyes a közel 3,2 millió éter is, és persze nem elhanyagolható az 1,44 millió LTC sem. Különösen bikás attitűdre utal az LTC kapcsán az, hogy a múlt havi kibányászott mennyiség 80%-át felvásárolták, úgy tűnik hisznek abban, hogy komoly felfutása lehet a közeljövőben a kriptopénznek.

Ahogy arról azonban mi is beszámoltunk, a Grayscale azonban nem csupán pozitív indikátora lehet a piacnak, nemrég például a prémium árazás helyett elkezdték “áron alul” értékesíteni bitcoinjaikat, ebből sokan azt a következtetést vonták le, hogy a (nagy)befektetők kezdenek kifogyni a lendületből:

Áron alul adja a BTC-t a Grayscale. Baljós előjel?

De a kisebb, kevésbé ismert kritpopénzek kapcsán is elő-előkerül az alap neve:

Ethereum Classic: Agharta, Unicef, Grayscale

Az sem elhanyagolható, hogy fontos iformációforrásként is működik a Grayscale, hiszen sokat megtudhatunk például arról, hogy miképp épül fel a befektetői szerkezet a piacon aktuálisan:

Grayscale: A második negyedévben a befektetések 84%-a intézményektől érkezett

Végül, de még véletlenül sem utolsó sorban a piac egészének fejlődéstörténetében is izgalmas a társaság, hiszen két éve még csak pislogtunk, hogy bizony ilyen szereplők is vannak ezen a piacon:

2 milliárd dollár értékben birtokol BTC-t a Grayscale befektetési alap

A témában írott összes többi cikkünk itt látható, érdemes átfutni, hiszen a fentieken túl még számos további anyagot írtunk a témában az elmúlt évek során. Könnyen lehet az is, hogy újabb egy-két év elmúltával a Galaxy Digital és a Grayscale mellett még számos további, hasonszőrű szervezetet köszönhetünk.

Ha most szeretnél litecoint vásárolni, mi a Binance megbízható, kiszámítható szolgáltatását javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img