Grayscale: A második negyedévben a befektetések 84%-a intézményektől érkezett

spot_img

A szabályozott, intézmények számára is elérhető kriptopénz befektetést kínáló Grayscale Investments tegnap tette közzé jelentését az idei második negyedévének számairól. Utoljára két hónapja írtuk róluk, hogy az akkor több mint 1 000 000 BTC felett őrködő cég megkapta az amerikai pénzügyi hatóságoktól szükséges engedélyeket ahhoz, hogy létrehozzon egy hétköznapi befektetők számára is nyitott Ethereum befektetési alapot.

Az általuk tartott kriptopénzek árfolyamemelkedésének köszönhetően a kezelésükben álló vagyon 2,7 milliárd dollárra emelkedett. A negyedéves számaik a következők:

  • Teljes befektetési mennyiség a negyedév alatt: 84.8 millió $
  • Átlagos heti befektetés minden termékre: 6.5 millió $
  • Átlagos heti befektetés a bitcoin alapba: 4.9 millió $
  • Átlagos heti befektetés mennyisége a bitcoin alapon kívül: 1.6 millió $
  • A befektetések döntő többsége (84%) intézményektől, főként fedezeti alapoktól érkezett.

Habár közel 85 millió dollár rengeteg pénz, és 100% növekedést jelent az első negyedévhez képest, én valahogy mégis arra számítottam, hogy a nagy port kavart “Drop Gold” kampány és az emelkedő árfolyamok hatására ennél sokkal komolyabb mennyiség érkezik be az intézményektől.

#dropgold: Felejtsd el az aranyat!

Az intézményektől származő 84%-os érték egyébként a legmagasabb, amit ezen jelentések készítésének kezdete óta (2018 július) tapasztaltak. A 2017 végi csúcs közelében a Grayscale GBTC terméke olyan népszerű volt, hogy a bitcoin árfolyamához képest közel 100% pluszban is vették a befektetők. Ez a prémium aztán az érdeklődés csökkenésével 2018 végére jelentősen, 10% alá csökkent. A GBTC így tulajdonképpen két rétegű volatilitást kínál, nemcsak a BTC aktuális megugrása vagy összeszakadása miatt kell aggódnunk, de még a prémium mértékére is spekulálhatunk.

A korábbi tapasztalatok alapján várható volt, hogy egy újabb tartós emelkedés újra “drágává” teszi a GBTC-t, július 15-én 46% pluszba került a szabályozott háttérnek, és annak köszönhetően, hogy intézmények által is egyszerűen, tárolási és biztosítási problémák nélkül vásárolható a befektetési eszköz:

GBTC prémium 2018 július és 2019 június között (július még csak a “month” opció kiválasztásával látható). Forrás

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img