Ez történt ma | 162 millió dollár értékben birtokol spot Bitcoin ETF-eket Wisconsin állam

spot_img

El Salvador több száz bitcoint bányászott ki az elmúlt három évben

El Salvador 473,5 Bitcoint (BTC) bányászott ki az elmúlt három évben a Tecapa vulkán által biztosított geotermikus energia segítségével – jelentette a Reuters. Az eddig kibányászott bitcoin értéke jelenlegi árfolyamon 29 millió dollár. El Salvador, a meempool.space mintájára létrehozott saját bitcoin tracker oldala szerint az ország teljes bitcoin állománya 5750.75 BTC, ami közel 354 millió dollárnak felel meg. 

Az USA 9. legnagyobb állami nyugdíjalapja spot Bitcoin ETF-eket vásárolt

Wisconsin állam befektetési tanácsa (SWIB) az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) nemrégiben benyújtott bejelentésében az áll, hogy több mint 160 millió dollár értékben birtokol spot Bitcoin ETF-eket. A beadvány szerint a SWIB 100 millió dollár értékű BlackRock Bitcoin ETF-et (IBIT) birtokol, és közel 63 millió dollár értékben Grayscale spot Bitcoin ETF-et (GBTC). Elemzések szerint Wisconsin állam a második legnagyobb IBIT tulajdonos a világon.

64 hónapra ítélték a Tornado Cash fejlesztőjét

A holland bíróság Hertogenboschban elítélte Alexey Pertsevet, a Tornado Cash kriptomixer mögött álló fejlesztőt. A vád 1,2 milliárd dollár tisztára mosása. A bíróság döntése kiemeli a platformfejlesztők jogi felelősségét a bűnözők általi visszaélések megakadályozása érdekében. Ez az ítélet valószínűleg jelentősen befolyásolni fogja a magánélet védelmének érdekében létrehozott decentralizált alkalmazások jövőjét és elriaszthatja a hasonló adatvédelmi technológiák fejlesztésére szakosodott fejlesztőket is a szektortól. Legutóbb a Samourai Wallet alapítóit tartóztatták le hasonló vádakkal. 

Stabilcoin pilot programot indít a Fülöp-szigeteki Központi Bank

A Fülöp-szigeteki Központi Bank engedélyezett egy szabályozási keretrendszeren belül működő kísérleti program elindítását, amelynek során fülöp-szigeteki peso alapú stabilcoint (PHPC) hoznak létre. A kísérleti program célja, hogy a PHPC-t integrálják a már meglévő pénzügyi csatornákba, hogy növelni tudják a tranzakciók hatékonyságát a Fülöp-szigeteki piacon. A tesztelést végző cég, a Coins.ph június elejére tervezi a stabilcoin tényleges bevezetését, az alapos tesztelés után. 

Az Egyesült Államok biztonsági kockázatokra hivatkozva felszámolt egy kínai tulajdonban lévő kriptobányász telephelyet

Biden elnök elrendelte a wyomingi Cheyenne-ben található MineOne kriptobányász ​​létesítmény működésének a beszüntetését, mivel az túl közel esik a Warren légibázishoz, valamint nemzetbiztonsági aggályt vet fel a kínai tulajdon és a külföldi technológia használata. A nukleáris rakétákat is befogadó bázis közelében található létesítmény nem felelt meg az Egyesült Államok Külföldi Befektetési Bizottsága (CFIUS) követelményeinek, ezért a kormányzati beavatkozás során eltávolították az összes bányászati ​​felszerelést a helyszínen talált objektumokkal együtt. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Binance: kezdődhet az ügyfelek teljes megfigyelése

/reuters, cryptobriefin, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img