Leállt a Mr. Coin, hamarosan megújulva térnek vissza

spot_img

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtöközleményük szerint a Mr. Coin leállásának okai pontosan ismertek, elhúzódó rendszerfrissítésről van szó. Kézben tartják a folyamatot, és hamarosan ismét elérhető lesz minden szolgáltatásuk, de lássuk a részleteket, amikből az is kiderül, hogy hol érhetőek el a leállás ideje alatt. Megtudhatjuk azt is, hogy milyen fontos változások vannak a kriptopénz-váltó életében.

Sokan érdeklődtetek, hogy mikor indul újra a weboldalunk. Annak ellenére, hogy a rendszerfrissítés tovább tart, mint eredetileg gondoltuk, és Húsvét előtt már nem leszünk kész vele, úgy gondoltuk, tájékoztatunk benneteket arról, hogy tulajdonképpen mi mindenen dolgoztunk az elmúlt napokban és dolgozunk még éppen.

A változások a következőek:

I. Magyarországra költözés

A MrCoin a Brexit következményeként az Egyesült Királyságból Magyarországra tette át székhelyét. A MrCoin.eu szolgáltatást ezentúl a MrCoin Ltd. helyett a Shinrai Kft. nyújtja. A Shinrai Kft. a korábbi külföldi tulajdonos helyett közvetlenül magyar magánszemélyek tulajdonába került, ugyanzon magánszemélyek tulajdonába, akik korábban a MrCoin Ltd. tényleges tulajdonosai voltak – tehát a tulajdonosi kör nem változott, csak a tulajdonosi kapcsolat lett közvetlen, Egyesült Királyságbeli holding cég közbeiktatása nélkül.

Az Egyesült Királyságbeli cégre azért volt szükség, mert amikor 2014-ben útjának indítottuk a MrCoin-t (akkori nevén Instacoins), a magyarországi felügyeleti és állami szervek még nem álltak készen a kriptovalutával foglalkozó vállalkozások kezelésére, az Egyesült Királyságban viszont már igen, ezért ez akkor egy szükséges lépés volt ott vállalkozást indítani.

Ma már ennek nincs relevanciája, hiszen a magyarországi szervek behozták lemaradásukat, ennek köszönhetően pedig ma már rendelkezünk magyarországi engedéllyel a “virtuális és törvényes fizetőeszközök, illetve virtuális fizetőeszközök közötti átváltási szolgáltatásokat, továbbá letétkezelő pénztárca-szolgáltatást nyújtó szolgáltatásra”, felügyeleti szervünk pedig a NAV PEI.

Úgy véljük, hogy az a tény, hogy a jövőben,100%-ban magyar cégként működünk, közvetlen magyar magánszemély tulajdonosokkal, magyar ügyfeleink számára a korábbinál nagyobb megbízhatóságot és hitelességet nyújthat.

II. Iroda

Budapesti irodánk az 1118 Rétköz utca 5. szám alatt lévő Budawest Irodaházban az eddiginél nagyobb és kényelmesebb helyre, az 1. emeletről az 5. emeletre költözött át, személyes váltásra és azonosításra érkező ügyfeleinket a jövőben itt fogadjuk.

A járványügyi helyzetre való tekintettel továbbra is csak előzetes bejelentkezéssel és maszkban van lehetőségünk ügyfeleket fogadni!

Ha már itt jártok, kóstoljátok meg a Kopi Luwak kávénkat, amit egy kollégánk hozott ajándékba Indonéziából! 🙂

III. Új, egyszerűbb, ügyfélbarátabb azonosítási rendszer

Új ügyfélazonosítási folyamatot (KYC) vezettünk be, így a jövőben az azonosításra személyesen történő megjelenés helyett online kerül majd sor. Az új ügyfélazonosítás a felügyelő hatóság által elfogadott, auditált elektronikus hírközlő eszközön keresztül történik.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mostantól csak egyszer kell beküldeni az igazolványokat (két alkalom helyett), valamint nem kell személyes találkozó és újraazonosítás 4,5 millió forint felett. Az online azonosítás elvégzése a legmagasabb szintű azonosításnak felel meg (jelenlegi 4-es szint).

Az új rendszert graduálisan fogjuk bevezetni a következő módon:

Meglévő, 2-es és 3-as szinten lévő ügyfeleink a jelenlegi szintek alapján tudnak továbbra is váltani, újraazonosítani az új rendszer szerint csak akkor kell, ha a régi limitek szerint szintet kellenee lépniük. Új ügyfeleink azonosítása már online történik, és azonnal jogosultak lesznek 100.000 euróig váltani, miután feltöltötték az azonosító okmányukat, lakcímkártyájukat illetve egy szelfit.

Az új szintek követelményei magánszemélyek számára a következőképpen alakulnak:

  • Az 1-es, 2-es, 3-as szintek megszűntek
  • 4-es szint: 0 – 100.000 EUR között; személyazonosító okmány, lakcímkártya, szelfi
  • 5-ös szint: 100.000 EUR felett; forrásigazolás

Reméljük, ez a jelentős egyszerűsítés elnyeri a tetszéseteket, hiszen maga az azonosítás sokkal gyorsabban és megbízhatóbban fog történni, az ügyfelek személyes adatainak tárolása az eddigi biztonságos tárolásnál is még sokkal biztonságosabb módon történik majd.

IV. Mikor lesz újra elérhető a weboldal?

Nem szeretnénk, ha technikai problémákba futnátok bele az új rendszer használatakor, ezért addig teszteljük, míg tökéletesen nem működik. Jelenleg úgy látjuk, hogy az ünnepek után tudjuk szolgáltatásunkat újraindítania megszokott működés szerint, ha minden jól megy, akkor április 7. szerdán.

V. “Addig is szeretnék váltani!”

Többen jeleztétek, hogy szeretnétek addig is váltani. Ha sürgős, akkor limitált számban lehetőség van erre, manuális teljesítéssel.

A minimum váltási volumen 1 millió forintnak megfelelő összeg.

Kérjük, ha váltani szeretnél csütörtökön (április 1.) vagy keddtől (április 6.), és még nem elérhető a weboldalunkon az online váltás, akkor hívd a +36 16 555 333 ügyfélszolgálati számunkat.

Az ünnepek alatti hosszú hétvégén zárva tartunk (április 2-5).

Nagyon köszönjük a türelmeteket és izgatottan várjuk az új rendszer szerinti közös folytatást!

Üdvözlettel:

-a MrCoin csapata

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img