Teljes vagyonát bitcoinba fekteti II. Erzsébet

spot_img

Tesla, MicroStrategy, előreláthatólag Soros György, talán Miami városa, Morgan Stanley, a sor még hosszan folytatható. Egyre több cég, kis, közepes- és nagybefektető dönt úgy 2021 első felében, hogy bizalmat szavaz a vezető kriptopénznek. Arra azonban nem számítottunk, hogy az angol királynő is beszáll, méghozzá egyből a teljes vagyonával. Mutatjuk a részleteket.

Kevés még mindig élő történelmi személyiségről tudunk, II. Erzsébet biztosan kimeríti a fogalmat. Elsők között használta a televízió találmányát az ötvenes években arra, hogy népéhez szóljon, nem sokkal azt követően, hogy végigkísérte a világégés nehézségeit, amiből országának is bőven jutott.

Ahhoz, hogy képet kapjunk az uralkodó jelentőségéről, a Wikipédiához fordulunk:

II. Erzsébet (Elizabeth Alexandra Mary Windsor, London, 1926. április 21. –) 1952. február 6. óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságok (Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Antigua és Barbuda, Bahama-szigetek, Barbados, Belize, Grenada, Jamaica, Pápua Új-Guinea, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Salamon-szigetek, Tuvalu) királynője, a Nemzetközösség és az anglikán egyház feje, a hit védelmezője (Fidei defensatrix). A leghosszabb ideje regnáló brit (angol-skót) uralkodó, és egyben legrégebb óta trónon lévő nő a világon. A leghosszabb ideig regnáló uralkodók listáján jelenleg (2021. február) a 11. helyet foglalja el 69 évnyi uralkodással.

A befektetés részleteiről egyelőre keveset tudunk, hiszen a királyi ház sajtóközleményéből csak az “all-in” szavak egyértelműek, illetve az, hogy ez vonatkozik a közel hatszáz millió fontnyi készpénz tartalékra, a 76 kastélyból, további háromszáz egyéb épületből álló ingatlanvagyonra, 83 autóritkaságból álló flottájukra, bő 5000 műkincsből álló gyűjteményükre, és a királynő ötvenezer font értékű személyes ékszerei egyaránt.

1957: az első TV-ben közvetített karácsonyi köszöntő. 

Az azonban nem derül ki, hogy pontosan milyen formában történik a befektetés, hiszen ennek a páratlan vagyonnak az értékesítése sem egyszerű, hónapokig tartó, összetett folyamat. Ha egyáltalán sikerül vevőt találni mindenre a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság közepén.

Természetesen a bulvár vonaláról hírhedt angol sajtó megrohamozta a Buckingham palotát, ám egyelőre semmilyen választ nem kaptak.

Update:

Magyar idő szerint 11:00 körül jelent meg a hír, miszerint Erzsébet ma megjelent a Buckingham egyik erkélyén, röviden integetett az összegyűlt tömegnek és az újságírók hadának, majd egy szolgáló segítségével váratlanul felvett egy bitcoin logóval ellátott kapucnis pulóvert, majd a “V” jelet mutatta jobb kezével a sokaságnak. Ezt követően elővett egy távolról nehezen azonosítható bankjegyet, amit szintén egy szolgáló asszisztenciájával meggyújtott, megvárta, míg elég, majd hanyag mozdulattal eldobta.

Ha most szeretnéd követni Erzsébet példáját, mi a Binance használatát javasoljuk a Bitcoin vásárlásra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img