Megjelenik az Edward Snowden-féle NFT is

spot_img

Edward Snowden piacra dobott egy NFT-t. Az egykori NSA elemző, aki évekkel ezelőtt egy óriási adatszivárogtatással leleplezte, hogy az NSA milyen adatokat gyűjt az amerikai állampolgárokról, most a digitális, gyűjthető tokenekbe nyúlt bele.

A „Stay Free”, vagyis „Maradj Szabad” névre keresztelt alkotáson Edward Snowden portré kivágása látható. A háttérben lévő szövegben annak a bírósági ítéletnek a teljes szövege olvasható, ami kimondta, hogy az NSA tömeges megfigyelései megsértették az Egyesült Államok törvényeit. A portré alapjául szolgáló fotót Platon, egy ismert brit fényképész készítette, Snowden teljes beleegyezésével.

Snowden a Foundation-ön árulja az NFT-ét, ami egy közösségi kurátor platform és piactér. Ez ugyanaz a piactér, ahol az eredeti Nyan Cat mém megalkotója is eladta az ahhoz kapcsolódó NFT-t, elképesztő, 300 ETH-s áron. Ugyanitt egy másik mémhős, az „Overly Attached Girlfriend” lány 200 ETH-ért adta el a mém tokenizált változatát.

Snowden NFT-jének aukciója holnap kezdődik és egyelőre nem tisztázott, hogy meddig fog tartani. A legmagasabb licitáló lesz a tulajdonosa Snowden első és valószínűleg utolsó NFT-ének. A teljes vételárat Snowden a Freedom of the Press Foundation, egy általa vezetett, a sajtó szabadságáért küzdő alapítványnak szánja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img