Piros lesz az április a Bitcoin grafikonon, de jön az új altszezon

spot_img

Egy nappal a hónap vége előtt nagyon úgy tűnik, hogy pirosban végez a BTC/USD. Annak ellenére teszi ezt, hogy ebben a hónapban érte el a történelmi csúcsát. A Bybt táblázatából (lent) látható, hogy -8% körül lesz az áprilisi zárás és az, hogy 2015 óta nem volt veszteséges az április.

Eddig a márciusról volt köztudott, hogy az esetek nagy többségében vörösben végez, de ebben az évben egy óriási, 30%-os növekedést hozott. Az volt az első negyedév utolsó pozitív hónapja.

BTC hozam havonta. Forrás: Bybt Analytics

Tény, hogy történtek óriási mozgások kisebb időtávon is. Az egyes visszahúzódások januárban 31%-al, februárban 26%-al, márciusban 18%-al rántották vissza az árfolyamot, mégis megmaradt a bika piac.

Rekt Capital szerint a zölddel jelölt zónában támaszt kell találnia az árfolyamnak – potenciálisan egy dupla aljjal, ha újra szeretnénk meglátogatni az 56-58 ezres zónát.

NightVision rövid távú elemzése szerint ha az 51 vagy az 52,6 ezres zónából nem történik meg a visszapattanás, akkor további esésre lehet számítani. Ebben az esetben a 47 ezres, következő támasz szintet már harmadszorra tesztelnénk és előbb-utóbb elveszne. Az alatta lévő támasz szintek 45- és 41 ezer dolláron vannak.

A konszenzus a kereskedők között az, hogy egy kis pihenő következik a BTC/USD-n. Tegyük hozzá, hogy ez hat hónap elképesztő bikapiaca után egyáltalán nem meglepő. A következő időszakban az altcoinok lesznek a kereskedők figyelmének középpontjában. Az altcoinok kapitalizációja kirobbanóban van, a Bitcoin dominanciája pedig esik.

Általában a magas kapitalizációjú coinok felől érkezik a pénz a közép-, majd kis kapitalizációjú coinokba. Ez az altcoin/USD párokon szépen megfigyelhető volt, a mi kereskedőink is óriásiakat nyertek egy-egy altcoin traden. Most valószínűleg az altcoin/BTC párokon következik a nyerő időszak, ami egyes jóslatok szerint idén őszig is eltarthat. Ennek első lépéseit már szépen megfigyelhettük a legnagyobb altcoin-nál, az ETH/BTC páron. A havi grafikonon, amikor az ETH átlépte a lilával jelölt vonalat, mindig egy-egy óriási volatilis mozgás következett, felfelé és lefelé is. A mostani havi gyertya is egy hasonló időszakot vetít előre.

ETH/BTC 1M

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img