3000 dollár alatt jár az ETH, a BTC dominancia 33 hónapja nem volt ilyen alacsony

spot_img

A mostani hét egészen jól alakult a kriptopénzek számára. A múlt heti mínuszokat nagyrészt sikerült visszaszerezni: a piac teljes kapitalizációja 2,2 billió dollárra nőtt, ami 17%-os növekedés. A legtöbb növekedést az altcoinok biztosították, a nagyobb altok kétszámjegyű növekedést is elkönyvelhettek a héten.

ábra: coin360.com

A BTC-t most épp 56 300 dollárnál kereskedik, ami +15%-al magasabb, mint az előző héten. Az igazi nyerők mégis az altcoinok voltak: az Ethereum majdnem +25%-ot ment a héten, az XRP és a DOGE közel +50%-ot, de az összes high-cap altcoin is 20% körül vagy az felett hozott. Az altok megint túlteljesítették a Bitcoint és ezzel a piaci kapitalizációja is esett a legnagyobb kriptopénznek. Most épp 49%-on áll, ami 33 hónap alatt a legalacsonyabb szint.

Bitcoin dominancia grafikon 2018 óta

Az ETH volt a hét legnagyobb sztárja, a csúcsot tegnap állította be, amikor egy kicsivel 3000 dollár alatt zárta a napi gyertyát. De így is történelmi csúcsot láttunk tőle.

A napos grafikonon az előző ellenállási szintből kéne támaszt csinálnunk, ami a 2800 dollárnál található. Ezután elég nagy eséllyel folytatódhat a bikás lendület.

Az Ethereum szárnyalását több tényező is hajtotta:

Egyrészt egy új update-el érezhetően olcsóbbak lettek a tranzakciók, ami visszahozta a bizalmat az ERC-20 tokenekbe és az Uniswap-hoz hasonló Ethereumot használó AMM tőzsdékbe.

Ennél fontosabb fejlemény volt az Európai Befektetési Bank terve: a héten kiderült, hogy az Ethereum hálózatot szeretnék használni digitális kötvények kibocsátására. Először a Bloomberg írásából derült fény a dologra, akik névtelen belsős forrásokra hivatkoztak. Állítólag az EBB 100 millió euró értékben, két éves lejáratú, digitális eurókötvényeket képzelt el. Az értékesítést a Goldman Sachs, a Banco Santander és a Societe Generate végezné.

A hír nem csak az árfolyam felhajtása miatt fontos, hanem azért is, mert ezzel a lépéssel bátrabban nyúlnak az intézményi befektetők a Bitcoin után az Ethereumhoz is.

Ne maradj lesz az altcoin szezon hátralévő részéről sem! A következő hónapokban az elemzők a mid-cap és a low-cap altcoinok szárnyalására számítanak. A Discord szerverünk VIP kereskedőinek segítségével te is kiveheted a részed a számtalan profitálási lehetőségből. Legsikeresebb kereskedőnk, Keny legfrissebb tippje már 35%-ot hozott ma:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img