A kriptós alapkezelők az egyik legrosszabb hetükön vannak túl

spot_img

Érdekes dolgokra derült fény a CoinShares legújabb jelentéséből: az intézményes befektetők érdeklődése megakadt, sőt: 2020 októbere óta nem volt ilyen alacsony szinten. Ez a piac legnagyobb, kriptopénzekre specializált befektetési alapjainak számaiból derült ki. A CoinShares a saját számai mellett a GrayScale, a 3iQ, az ETC Issuance, a 21 Shares és a Purpose eredményeit is vizsgálta, ebből szemezgetünk.

Az érdeklődést itt tulajdonképpen az inflow és az outflow mértékét jelenti, vagyis a felsorolt alapokba érkező és távozó tőke összegét.

A mérések alapján ezen a héten 20,7 millió dollár folyt ki az alapkezelőktől, ezért csak 1,3 millió dollárt írhattak hozzá alapjaikhoz. Ez 2020 októbere óta a legalacsonyabb növekedés. Az alapkezelők által összesen menedzselt eszköz értéke 54 milliárd dollár lett, ami 10 milliárddal kevesebb, mint az előző héten.

A flow szolgáltató szerinti felbontásban, millió dollárban

A CoinShares és az ETC Issuance esett el a legtöbb kezelt eszközértéktől, az éves flowja a CoinSharesnek már negatívba fordult, vagyis több pénz távozott, mint amennyi bejött.

Ha kriptopénzekre osztjuk fel a számokat, akkor azt láthatjuk, hogy a Bitcoinból távozott a legtöbb pénz az alapok közül: 20,7 millió dollár a héten. De az XRP ( -17,5 millió dollár) és a BNB ( -4,5 millió dollár) esetében is több volt az outflow. Csak az Ethereum (+33 millió) és a Polkadot (+7 millió) termékek tudtak több tőkét bevonzani.

A flow kriptopénz szerinti felbontásban – a felsorolt alapkezelőknél, millió dollárban

A csekély érdeklődést a CoinShares jelentése a Xiinjang-i bányászat problémáinak és a hashrate ideiglenes bezuhanásának tulajdonítja – ez vehette el a befektetők kedvét.

Heti kriptoeszköz flow, a szolgáltató szerint. A legnagyobb alapkezelő, a Grayscale( feketével), márciustól kezdve már alig tud felmutatni pozitív flow-ot. 

Heti kriptoeszköz flow, eszköz szerint. Arányaiban még mindig a Bitcoin (feketével) érdekli az alapkezelők ügyfeleit, az elmúlt hetekben viszont eléggé visszaszorult és az altokba több tőke érkezik.

AuM, vagyis kezelt eszközök értéke. Az alapkezelők közül még mindig a GrayScale uralja a piac háromnegyedét az általuk kezelt 41 milliárd dollár értékű kriptoval. 

A teljes jelentést itt tudod megnézni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img