Mark Cuban szerint a Doge-ból még akár életképes pénz is lehet

spot_img

Nincs megállás, tovább folytatódik a mémcoin, a DOGE kálváriája, vagyis diadalmenete. Nem elég, hogy korábban elképzelhetetlen magasságokba jutott az árfolyama az elmúlt hetek során, még a mögöttes okok is elképesztőek. Tipikus kripto dolgok ezek, ám addig-addig fújja ezt a lufit a piac és Elon Musk, pontosabban Elon Musk miatt a piac, még pontosabban a bikapiac, a FOMO és Elon Musk, míg a végén valami komoly lesz belőle. Az egyik legsikeresebb amerikai üzletember szerint pontosan ez fog történni.

Mark Cuban-ről mi is többször beszámoltunk, a befektetésekkel foglalkozó Shark Tank kimagaslóan népszerű műsor az USA-ban, a bő négy milliárd dolláros vagyon felett diszponáló Cuban ráadásul az NBA ligát korábban megnyerő Dallas Mavericks kosárlabdacsapat tulajdonosa is.

A DOGE idei sikereiben ő is részes, hiszen Musk-hoz hasonlóan többször is teweetelt a coinról, bár közel sem annyit, mint a TESLA-vezért. Sőt, néha kicsit lesajnálóan beszélt a kriptopénzről, azt is megtudhattuk, hogy pár dollárért vett a fiának, együtt figyelik, hogy merre megy az árfolyam, közeben a kereslet-kínálat alapjait igyekszik ilyen formán átadni a trónörökösnek.

A Dallas Mavericks nem mellesleg március eleje óta elfogadja a mémcoint a csapat emléktárgyaiért cserébe, százezer dolláros nagyságrendű tranzakció történt már a kriptopénz használatával. De ne szaladjunk előre, nézzük meg, hogy mik voltak a legfontosabb események, hatások, amik 2021 során -eddig- pumpálták a DOGE-t:

  • A Redditen szerveződő pump, ez volt az első, és az eddigi legjelentősebb felhajtó erő.
  • Elon Musk sorozatos tweetjei, a tech-mogul tucatnyi tweettel, mémmel segítette idén is a coint.
  • Mark Cuban tweetjei, a fentebb említett Dallas Mavericks DOGE elfogadás bejelentése.
  • A newegg webshop-óriás is bevezette a DOGE elfogadását a bitcoin után.

Nem feledkezhetünk meg természetesen arról sem, hogy még tart – és minden valószínűség szerint még sokáig nem lesz vége – a bikapiac, ráadásul alt-szezont is élünk éppen, természetesen ez a DOGE szárnyalásának alapja. Az alt-szezon egy altcoin számára olyan, mint a tűz a szakácsfazék alatt, ha ez nincs, akkor tök mindegy, hogy milyen hozzávalókat dobál bele a mester.

De rátérve cikkünk témájára, Mark Cuban most azt mondta egy tweet formájában, hogy a DOGE-ból még akár komoly fizetőeszköz is lehet, ehhez azonban az kell, hogy legyen valamilyen felhasználási lehetősége, és erre a célra valóban használják is az emberek.

A DOGE rendszerében 5,2 millió új coin kerül a piacra minden évben, de Cuban szerint ez nem lehetetleníti el a működését, csupán megváltoztatja a funkcióját, nem értéktároló, hanem fizetőeszköz, annak van realitása, hogy ezt a szerepet lássa el, feltéve, hogy valóban sikeres lesz hosszútávon is.

Ha a DOGE így folytatja, akkor az lesz, egyelőre jól halad ezen az úton. Ha újabb és újabb elfogadóhelyek jelennek meg 2021 során, akkor a bikapiac utáni időszakot már egy jóval komolyabb kriptozpénzként folytathatja, mint amilyennek korábban láttuk, tartottuk. A témában írott összes cikkünk itt látható, ha pedig most szeretnél DOGE-t vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img