ETH: jöhet a dump?

spot_img

Az ETH iszonyú mértékben szárnyalt az utóbbi időszakban. Az előző, februárban beállított történelmi csúcsa óta 50%-ot emelkedett az árfolyama és két napja átlépte a 3000 dolláros pszichológiai határvonalat is. Most viszont úgy tűnik, hogy megérett egy dump-ra az árfolyam.

A fenti négy órás grafikonon az látható, hogy van egy divergencia az RSI és a volumen között. Az RSI eddig követte az árfolyamot felfelé, de mostanra már a túlvett zónában van, 80-as érték felett. Eközben az emelkedő trendhez folyamatosan csökkenő volumen párosult. Ez figyelmeztetés a kereskedőknek: valószínű, hogy egy eladási hullám közeledik. Ráadásul a weekend pump-ok az esetek többségében nem szoktak kitartani.

Emiatt az egy napos grafikonon is egy fakeout-al lehet dolgunk.

Az aktuális legerősebb támasznak a 2680-2550 dollár közötti szint tűnik (piros doboz), nem lenne meglepő, ha idáig esne vissza az árfolyam. Kisebb eséllyel, de megpattanhat a csatorna tetején, 2850 dollár körül az árfolyam, ehhez viszont vissza kéne térnie a volumennek a piacra.

SHORT- és LONG kereskedéshez, tőkeáttételes pozíciókhoz és egyidejű stop-loss és take-profit szintekhez mi az FTX tőzsdét ajánljuk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img