E szerint az on-chain indikátor szerint újabb emelkedés jöhet a Bitcoin-nál

spot_img

Jelentős mennyiségű bitcoint utaltak ki a befektetők a kriptopénz tőzsdékről – állapították meg a CryptoQuant elemzői. Szerintük ez egy potenciális áremelkedést vetít előre azzal, hogy az eladási oldal erősségét csökkentik a kiutalások.

Ahogy minden kereskedhető eszköznél így van, a Bitcoin árfolyamát is nagyrészt a kereslet és kínálat alakítja. Ez a tőzsdéken találkozik, ahol vételre és eladásra készen állnak a számlákon a coinok. Amíg a bent lévő coinokon villámgyorsan túl lehet adni, a kiutalt coinoknál ez már eggyel bonyolultabb, de a kiutalt coinok arra is utalnak, hogy a tulajdonosuk a közeljövőben nem szándékozik eladni azokat. Minél kevesebb coin van a tőzsdén, annál kisebb az eladói nyomás.

A CryptoQuant mérései szerint jelentős mennyiségű kriptopénz hagyta el a tőzsdéket a napokban. Ebből kiindulva emelkedésre lehet számítani a Bitcoin árfolyamán.

BTC/USD árfolyam a felső grafikonon, alatta a tőzsdék flowja, ahol a pozitív tartomány a beutalást, a negatív a kiutalást jelöli 30 napos mozgóátlagban.

Ahogy a fenti grafikonon is látható, a tőzsdéken tárolt BTC-k száma összefüggést mutat az árfolyam alakulásával. 2019 közepén, pár nap alatt az árfolyam 14 000-ről 9000-re esett. A tőzsdén tárolt coinok száma ekkor volt a legmagasabb szinten (a netflow grafikon felső részén).

Ennek ellenkezője is megfigyelhető: 2020 közepén és végén a tőzsdékről kiutalt BTC-k száma mutatott emelkedést (zölddel karikázva), ekkor indult a bikapiac, majd a következő kiutalási hullámban új lendületet is kapott. A kiutalt coinok száma megint csúcsot írt le – ez látható a harmadik zöld karikában. Ha folytatódik az eddigi trend, az árfolyam reakcióját hamarosan látnunk kéne.

Az Ethereumnál is ugyanez a helyzet, azzal a csavarral, hogy lassan, de biztosan növekedik az ETH 2.0 okos szerződéseiben, staking céllal beküldött és lekötött coinok száma is. A tulajdonosok ezeket sem tudják eladni, amíg stakelnek a hálózaton.

Staking és lending és kamatozó lehetőségeket keresel? Gyere fel a Discord szerverünkre és keresd meg a staking-lending szobát az ingyenes részen, ahol a téma szakértőjétől is kérdezhetsz.

/CryptoQuant, Cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img