A Uniswap veri a Bitcoint napi jutalékbevételben

spot_img

Lassan, de szinte biztosan kezd valósággá válni az, amiről sokan évek óta beszélnek: már nem -mindig, mindenben- a Bitcoin hálózat a leg-leg-leg. Kétségtelen, hogy hosszú éveken át a -most még- vezető kriptopénz volt az első minden paraméterben, sok olyan van, amiben még hosszú évekig az is marad, ám megjelent a rés a pajzson. A napi jutalékokban már megelőzte a feltörekvő Uniswap.

A jelenségre a CryptoFees hívta fel a figyelmet, egy oldal, ami a különböző blokklánc-rendszerek jutalékait követi. Két egymást követő napon is megtörtént, hogy a Uniswap (V2) maga mögé utasította a nagyvezért, az alábbi táblázatban jól látszanak a konkrét számok:

A két napi diadal természetesen a hét napos átlagot is eltolta, így ebben a mutatóban is előzi a decentralizált váltó a Bitcoint. A Uniswap alapítója Hayden Adams kiemelte, hogy nem csupán a Uniswapnak, hanem a likviditást biztosító felhasználókak járó jutalékot is figyelembe kell venni, a kettő összesítéséből jön a fenti eredmény.

Persze mind a Uniswap, mind a Bitcoin messze van az Ethereum közel 90 millió dolláros napi jutalék-bevételeitől, de ez nem is csoda, hogy számos decentralizált szolgáltatás épül erre a platformra. Nem mellesleg rengeteg feszültséghez, panaszhoz vezet az, hogy az Ethereum rendszerében elszálltak a tranzakciós díjak, időnként akár száz dollárt is kell fizetnünk, vagy többet egyetlen egy tranzakcióért.

Sokak szerint a Binance Smart Chain, ezen keresztül a BNB felfutása is -részben- ennek köszönhető, hiszen sokaknál betelt a pohár, valamilyen alternatív megoldás után néztek. De visszatérve a Uniswap előzésére, ez rávilágít arra, hogy ez a piac távolról sem merev, midig van tér a változásra, pontosabban az átrendeződésre.

Az Ethereum market cap kapcsán sokan régóta jósolják, hogy meg fog történni a “flippening”, vagyis átveheti a vezető kriptopénz helyét a Bitcointól. De ha így megyünk tovább, akkor a Bitcoin nem csak a második, hanem akár a sokadik helyre is szorulhat a legkülönbözőbb paraméterekben.

Persze addig még sok bit lefolyik a blokkláncon, nem lesz olyan egyszerű a királyt letaszítani a trónjáról. De ami késik, jó eséllyel nem múlik. Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img