Bullish Global: kriptotőzsde az EOS-tól

spot_img

Az EOS-t fejlesztő Block.One csoport bejelentette, hogy 2021. második felében saját tőzsdét indít Bullish Global néven. A kezdeményezést több ismert befektető, például a PayPal egyik alapítója, Peter Thiel is támogatja, de a 10 milliárd dollárosra becsült kiadás nagy részét továbbra is a 2017-es ICO során összegyűjtött pénzből finanszíroznák.

Az EOS a 4 évvel ezelőtti, egy teljes egész éven át tartó token kibocsátási folyamata során 4.2 milliárd dolláros bevételre tett szert, aminek nagy részét azóta is bitcoinban tárolták. Habár egy decemberi bejelentésük szerint az eredetileg 144 000 BTC-s céges kincstárat a medve piac során különböző piaci módszerekkel sikerült “jelentős mértékben” tovább növelniük, ennek mégis tekintélyes részét használhatják most fel az új oldal beindításához.

A Block.One 164 000 BTC-t (9.25 millárd USD), 20 millió EOS-t (250 millió USD), 100 millió dollárnyi készpénzt és 300 millió dollárnyi külső szereplőktől bevont tőkét fordítana arra, hogy életet leheljen a saját tőzsdéjébe.

A Bullish Global a tervek szerint az EOS blokklánc alapjaira épülne és nem csak centralizált tőzsdei, hanem DeFi jellegű megoldásokkal, köztük egy Uni/Pancake jellegű (AMM) dexxel, valamint kamatozó és hitelező szolgáltatásokkal is igyekezne magához csábítani a tradereket.

Habár az EOS a kriptopénzek történelmének eddigi legjobban finanszírozott vállalkozása, létezése korántsem sikertörténet. Az első éveket a centralizáltan működő node-ok üzemeltetőinek kiválasztásával kapcsolatos viták és botrányok jellemezték, majd az amerikai tőzsdefelügyelet is megbüntette őket a szabálytalanul szervezett ICO-juk miatt.

Ezután indult el a forradalmian új közösségi oldalként beharangozott Voice.com, amit annak kudarca után most NFT piactérként próbálnak meg újranyitni, de az is sokatmondó, hogy néhány hónappal ezelőtt az EOS alapítója is otthagyta a projektet. (Igaz ez nála már bevett szokásnak tekinthető).

A balul sikerült próbálkozások ellenére azért sikerek is akadtak, tavaly például a Google is kísérletezni kezdett az EOS-sal, igaz ők végül nem váltak kiemelt hitelesítő (Block Producer) node-dá.

A Bullish-al kapcsolatos bejelentés érkezésére egy ideje már számítani lehetett, ami új lendületet adott az EOS-nak is. A token árfolyama tegnap 15 dollár fölé is benézett, igaz a bitcoin ellenében mért korábbi csúcsához képest még továbbra is 90%-os mínuszban van.

Ez az egyszerű módszer segíthet megtalálni a kilövés előtt álló altokat

Habár a jelenlegi trendek alapján a bika piacot idén felváltotta a kutya piac, mi azért kíváncsian várjuk, hogy a Bullish Global beváltja-e majd a hozzá fűzött reményeket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img