EOS: Na és, majd kifizetjük?

spot_img

Néhány évvel ezelőtt sokaknál kivágta a biztosítékot az, amit az Egyesült Államok legnagyobb bankjának igazgatója mondott egy őt felelősségre vonó szenátornasszonynak. Amikor az a pénzintézet törvénysértő magatartásai miatt büntetéseket helyezett kilátásba, Jamie Dimon csak annyit mondott:

“Nyugodtan büntessenek meg. Ki tudjuk fizetni a bírságot.”

Ez a fajta mentalitás hamarosan a kriptopénzeket kibocsátó startupok között is elterjedhet, legalábbis ezt sejteti az a tegnap meghozott döntés, amely alapján 24 millió dolláros büntetés megfizetésére kötelezték az EOS-t.

A bírságot az amerikai tőzsdefelügyelet szabta ki azért, mert a tokenek árusítása (ICO) nem felelt meg a hatályos amerikai jogszabályoknak és ezért nem is lett volna szabad értékesíteni azokat az ország állampolgárai számára.

Bár az összeg soknak tűnhet, az EOS egy évig tartó ICO-ja során több, mint 4 milliárd dollárt gyűjtött össze, aminek így nagyjából a 0.0058%-át (kvázi semmit sem) kell befizetnie az államkasszába.

Ez azt jelenti, hogy az EOS-nak a törvények megszegéséért kevesebb pénzt kellett kifizetnie, mint egy nemrégiben megvásárolt domain névért.

EOS: 30 millió dollárt fizettek a Voice.com domain megszerzéséért

Az EOS egyébként az összegyűjtött pénz jelentős részét az USA által kibocsátott államkötvényekben tartja (mintegy 2.2 milliárd dollárt) és alig néhány nappal ezelőtt jelentették be washingtoni irodájuk megnyitását is. Elképzelhető, hogy a háttérben folytatott lobbitevékenységüknek köszönhető, amiért ilyen olcsón megúszták az ellenük zajló eljárást.

Az EOS kibocsátója Washingtonban nyit irodát, 170 embert vesz fel

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img