Ezért kritizálhatta Elon Musk a BTC-t; hamarosan a Dogecoin is bekerül a Coinbase kínálatába

spot_img

Elon Musk tegnap váratlanul elítélte a bitcoin környezetszennyező működését. Mint sokan mások, mi is értetlenül álltunk az eset előtt, hiszen 3 héttel ezelőtt még épp ennek az ellenkezőjéről tett állásfoglalást.

Alig néhány órával később aztán egy Reuters által lehozott cikk öntött tiszta vizet a pohárba. Mint kiderült, a Tesla szeretne bekerülni egy államilag támogatott szén-dioxid kvóta programba, aminek keretében több milliárd dolláros támogatásra tehetne szert. Nagy lehet tehát a valószínűsége, hogy a cégvezető a tegnapi üzenetével csupán csak egy jópontot akart szerezni az erről döntő bizottság tagjai előtt.

Miután végzett a bitcoinnal és bedöntötte a piacot, Musk visszatért az örök kedvencének számító Dogecoinhoz, amivel kapcsolatban bejelentette, hogy megkezdte az együttműködést annak fejlesztőivel.

Hogy milyen fejlesztőkről beszélt az rejtély, hiszen a kutya coin forráskódjához gyakorlatilag évek óta nem nyúlt senki.

A DOGE fejlesztési adatlapja (GitHub)

A mémcoin jövőjével kapcsolatban azonban tegnap végül nem ő, hanem a Coinbase igazgatója tette tette meg a tulajdonosok számára talán legfontosabb bejelentést. A vezető amerikai kripto tőzsde tegnap tartotta meg negyedéves üzleti értékelőjét, ahol az újságírók által  feltett legelső kérdés az volt, hogy a Doge be fog-e kerülni az oldal kínálatába. Brian Armstrong erre úgy felelt, hogy ha minden a terveik szerint alakul, akkor 6-8 héten belül megkezdődhet a Dogecoin Coinbase-es kereskedése. A két hír hatására a Doge árfolyama a tegnapi 39 centes mélypontról 51 centig emelkedett.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img