Amerikában elkobozhatják kriptopénzeinket, ha nem fizetünk adót

spot_img

Az Internal Revenue Services (IRS) az USA adóhatósága, ahogy minden hasonló állami szervezet a világ minden táján, ők is fennállásuk óta kűzdenek az adóelkerülés ellen. Most kiderült, hogy már az amerikai polgárok kriptopénzeit is lefoglalhatják, ha megfeledkeznek az adózásról. Az új, Biden kormányzat a jelek szerint sokat tesz azért, hogy a koronavírus-válság után rendbetegye a költségvetést, ennek egyik eszköze a korábbinál szigorúbb behajtás az adóelkerülés kapcsán.

A kriptopénzek lefoglalása nem mellesleg abba a narratívába illeszkedik, miszerint a kriptopénz vagyontárgy, ha elmulasztjuk az adózást, akkor bukhatjuk a házunkat, autónkat, mostantól pedig akár a DOGE tárcánk teljes tartalmát is. A fejlemény örvendetes, hiszen egy újabb egyértelmű jele annak, hogy az állam elismeri a kriptopénzek létezését, és értelemszerűen azt is, hogy értékkel rendelkező eszközökről van szó, ellenkező esetben miért is foglalnák le.

Kripto-bevételük bevallására figyelmeztet a spanyol adóhivatal

Azt is megtudhattuk, hogy az adóelkerülés miatt lefoglalt vagyontárgyak szokásos útját járhatják majd be a kriptopénzeink, az elkobzás után az adóhatóság értékesíti, az így befolyt bevétellel rendezik az állam felé a tartozásunkat. A kriptopénzek vagyontárgyként történő meghatározása nem újkeletű, már 2014-ben is így fogalmazott az IRS.

A dél-koreai tőzsdékről végérvényesen lekerülnek az anonim utalásokra lehetőséget adó kriptopénzek

Mindeközben egy kaliforniai bíróság lehetővé tette az IRS számára, hogy a Krakentől kikérjék azoknak a felhasználóknak a személyes adatait, akik 20 000 dollárnál nagyobb összegű kriptopénz-tranzakciókat hajtottak vége 2016 óta. A törekvés egyértelmű, a kriptopénzekből származó eltitkolt bevételeket kíméletlenül meg akarják adóztatni.

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

A kriptopénzek magyarországi adózásáról szóló törvény tervezete

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img