Hibázott a BlockFi, akadoznak a kiutalások

spot_img

Akadozhatnak a kiutalások az egyik legnépszerűbb kriptós kamatozó szolgáltatást kínáló platformon, miután annak üzemeltetői nagyot hibáztak egy promóció bónuszainak kifizetése során.

A BlockFi márciusban extra jutalmat ígért azoknak, akik egy bizonyos dollár mennyiség fölött hajtottak végre tranzakciókat. Ezek kifizetése éppen most vált esedékessé, ám az USD stabil coinban jóváírt összegek helyett, többen is bitcoinban kifejezve kapták meg a bónuszaikat.

A beszámolók szerint volt, aki 5 dollár helyett 5 BTC-t, de olyan is, aki 701 dollár helyett 701 BTC-s jutalmat kapott a számlájára.

Miután rádöbbentek a tévedésükre, a BlockFi megpróbálta visszavenni az átutalt bitcoinokat, de egyes ügyfeleik addigra már ki is utalták azokat a saját tárcáikba. Őket az első körben 500 – 1000 dollár értékű stabil coinnal, a másodikban viszont egy jogi eljárás megindításával való fenyegetéssel próbálták meg rávenni arra, hogy adják vissza a coinjaikat.

A BlockFi szerint az eset nagyjából 100 felhasználójukat érintette, és semmilyen formában nem veszélyezteti a további működésüket, de az oldal Reddit fóruma szerint jelenleg olyanok sem férnek hozzá a pénzükhöz, akik egyébként nem vettek részt az akcióban. Van akinél a kiutalást megerősítő jóváhagyó kódot nem fogadja el a rendszer, másnál teljesen ki vannak takarva a vásárlást, eladást és kiutalást lehetővé tevő gombok. A BlockFi szerint már dolgoznak a hiba elhárításán és csak átmeneti fennakadásról van szó.

A hibajelenségek megnövekedett számában egyébként az is szerepet játszhat, hogy a platform nemrégiben a 2fa biztonsági azonosítóik cseréjére kötelezte felhasználóit, aminek végrehajtásáig korlátozhatja a hozzáférést bizonyos funkciókhoz.

További hírek és elemzések a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

 

Frissített hozamok a BlockFi-nál

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img